Granskning

Avpixlatskribent försökte granska IRM - det gick sådär

Under måndagen tog vi emot ett Facebookmeddelande av Avpixlatskribenten Micke Carlsson, en flitig SD-soldat och propagandist. Carlsson frågade om vårt samarbete med Expo och de pengar ni IRM-följare samlade in för att köpa domännamnet SD.se. Eftersom syftet och premisserna för insamlingen var välkänt, då vi både suttit i TV och talat med tidningar om insamlingen, så valde vi att svara. Mest för att kunna visa hur en SD-propagandist väljer att vinkla det vi skrev(och för skoj skull). Carlsson gjorde oss inte besvikna, redan efter första svaret ballade han ur.

Hej. Ger IRM Expo ett ekonomiskt stöd? Expo är en vänsterextrem politisk aktör med syfte att kartlägga och utpeka politiska motståndare. Mina tre frågor är följande:

1/ Ger ni Expo ekonomiskt stöd?

2/ Känner ni till Expos bakgrund och värdegrund?

3/ Om ni fortfarande ger Expo ekonomiskt stöd, kommer ni utifrån de informationer ni får nedan revidera och upphöra med det stödet?

Med vänlig hälsning

Mikael Carlsson

Vi svarade snart Carlsson och förklarade att han lika gärna kunnat googla fram sitt svar:

Hej vi har givit Expo(snarare Tillsammansskapet) en engångssumma på strax över hundra tusen kronor. Och för att vara mer exakt så var det IRM:s följare som skänkte dessa pengar under följande premiss. I första hand försöka köpa domänen SD.se och om inte vi inte vann budgivningen så skulle pengarna tillfalla Tillsammansskapet. Men detta hade du inte behövt fråga om då det skrivits flera artiklar om saken och vi har framträdit på TV för att diskutera saken. Även om pengarna inte skänks på regelbunden basis så kommer vi fortsätta stödja Expo då vi anser att de är en bra organisation. Har du fler frågor får du ringa.

Carlsson, som uppenbart lider av en bristfällig läsförståelse, svarade oss såhär:

Så konkret har IRM skänkt Expo 100.000 kronor, pengar som kommit er tillhanda från frivilliga donatorer som trodde ni skulle köpa en domänadress för pengarna. Tack, då har jag fått svar. Jag återkommer via PM om jag har fler frågor.

Okej, vi borde förstått här att Carlsson inte var intresserad av det vi skrev, men vi gjorde ett nytt försök:

Vi skrev tydligt att de skänkte pengar under två premisser. Det deklarerades tydligt vid budgivningen. Och ansträng dig nu för att hänga med. I första hand skulle vi försöka vinna budgivningen för domänen SD.se. Om den inte skulle vinnas så skulle pengarna gå till Tillsammansskapet. Vilket det också gjorde eftersom vi förlorade budgivningen. Så de som skänkte dessa pengar var fullt medvetna om vad pengarna skulle användas till.

Så våra följare skänkte dessa pengar. Vi skulle inte skämmas för att ha gjort det, men det vi ska inte ta credd för andras donationer.

Men förtydligandet bet inte på Carlsson:

Finemang. Jag sammanfattar: IRM har skänkt Expo 100.000:- . (har ni redovisat de pengarna?) De 100.000:- kom från personer som giviet dem till er för att köpa en domäadress. Ni gav bort pengarna till Expo istället. Tack för informationen.

Vi ska inte ljuga, vid det här laget ifrågasatte vi om Carlsson var dum i huvudet. Carlsson svarade nej och publicerade denna ”dundergranskning” på sin FB-sida:

sdgsgsdfdf

tumblr_inline_mrc4842NBP1qz4rgp

Där har ni anledningen till varför ingen normalt funtad person talar med rasistiska ”alternativmedia”….

UPPDATERING

Vi skojade till det och skrev såhär på vår FB:

Att diskutera med SD-folk är som att spela schack med en duva. Hur bra du än spelar så kommer duvan strutta runt, välta pjäser och se ut som den vunnit…..

Och som vanligt när det gäller SD-folk så överträffar de satiren:

sdgsdghbdf


Stötta vår verksamhet
  • 2.9K
    Delningar