Granskning

Avpixlatskribent intervjuas - det är viktigt att vara artig när du trakasserar tiggare

Written by Henrik Johansson

Under gårdagen skrev IRM en artikel om Avpixlatskribenten, och tidigare handdockan åt Sverigedemokraterna, Jan Sjunnesson som publicerat en manual för hur du bäst trakasserar och stör tiggare. I en sorts ”luften är fri” aktion ska du och dina vänner ställa dig bara centimeter framför tiggare och blockera från att ta emot gåvor. Om tiggare flyttar på sig, ja då ska du och eventuellt dina vänner följa efter och fortsätta trakasserierna. 

Dagens Nyheter har nu intervjuat Sjunnesson som menar att trakasserierna av tiggarna kommer leda till bråk och då måste politiker agera. Han poängterar att trakasserierna inte är ”hänsynsfullt”, men att du ska vara artig samtidigt som du trakasserar tiggaren:

– När politikerna svikit får man sätta press på politikerna och visa att man inte ställer upp. Då måste man våga vara otrevlig och besvärlig. Man ska inte ofreda tiggarna, utan vara hänsynsfull.

På vilket sätt är det hänsynsfullt att ställa sig framför någon?

Det är inte hänsynsfullt, men man ska vara artig när man står där. Man måste ha självbehärskning och stå kvar även om man blir spottad på.

[…]

På vilket sätt sätter du press på politikerna genom att ställa dig framför människor som tigger?

Om de inser att vi tar saker i egna händer så måste de ingripa. Jag tycker inte att det här är en bra metod. Det bästa vore om vi hade ett beslut om tiggeriförbud. Men det här kommer leda till bråk och det kommer komma fram någon som tycker att man är hemsk. Ju mer sådant som händer desto mer kommer politikerna säga att vi måste göra något åt det här, när någon kan ta till de här otrevliga metoderna.

Så basicly, le och var artig medans du spottar på en av samhällets mest utsatta. Till sist menar Sjunnesson att tiggare inte har det så jobbigt och att vi svenskar är ett barmhärtigt folkslag, men att vi måste stålsätta oss och vara oartiga:

Är det här inte att trakassera människor som redan har det jobbigt?

Jag är inte säker på att de har det jobbigt, det vet vi ingenting om. Den idén bygger på att vi har barmhärtighet och medlidande, och det har vi men inte hur länge som helst. Det finns en opinion som inte politikerna tar på allvar och det innebär att man får stålsätta sig och vara oartig, otrevlig och besvärlig själv. Det är vi svenska inte vana vid, för vi är givmilda och godhjärtade, och inget aggressivt folkslag.

 


Stötta vår verksamhet
  • 475
    Delningar