Avpixlatskribenten, tidigare ansvarig för SD:s mediesatsning(Samtiden) och SD:s fackföreningsrörelse(Löntagarna, som gick åt helvetet) Jan Sjunnesson har under dagen publicerat ett inlägg gällande hur en bäst trakasserar och hindrar tiggare. Inlägget kan vara bland det mest osmakliga som IRM-redaktionen läst, vi vill på förhand varna er för den rasistiska dynga ni nu ska läsa. 

Inlägget börjar med att Sjunnesson förklarar avsikten:

Om du verkligen vill ha bort tiggarna och inte fått medhåll från myndigheter och din omgivning måste du handla själv. Helst tillsammans med några likasinnade men annars ensam.

Vad jag föreslår är vare sig anpassat till Karl-Bertil Jonssons tjuvaktiga generositet eller den politiska korrekta julprogagandan med Gina Darawi, tvärtom. Det är jobbigt för dig och höjer inte julstämningen särskilt mycket.

Efter detta går Sjunnesson snabbt över till hur du, som praktarsle och rassesvin, ska agera om du känner dig manad att pissa på samhällets mest utstötta:

Så här gör du:
Du ställer dig framför de tiggare som du retar dig på och vill ha bort. Stå bredvid eller framför deras pappmugg och skylt, inte på deras saker alltså. Det kan de annars använda mot dig. De vet exakt vilka rättigheter de har rör varken dem eller deras saker.

Stå någon decimeter från dem så att de blockeras men inte närmare. Rör de dig har du vunnit och kan anklaga dem för ofredande, vilket är en tjafsig metod de använder men var beredd med att ringa 112 om de skulle jävlas för mycket och putta på dina ben.

Du blockerar helt enkelt deras verksamhet med din kropp tills de flyttar på sig. Då följer du efter. Om de packar ihop har du vunnit.

Sjunnesson, som det praktarsle han är och vi ursäktar inte ordvalet, har själv testat metoden:

Jag testade denna besvärliga men effektiva metod på gågatan Drottninggatan i Stockholm och vid Brommaplan. Stod bara där tills de muttrade och flyttade på sig. De ringde inte till sin organisations hejdukar och gör de det har du vunnit för då begår de brott om de föser bort dig genom att de ofredar dig med att beröra dig.

Texten avslutas med att Sjunnesson uppmanar personer att berätta hur det gått och ett ”lycka till”:

Om du som läser detta gör detta, berätta hur det gick. Skriv i kommentarsfältet. Om ni är flera är det lättare, så om du som läser detta ser någon blockera tiggare kan du väl gå fram och ställa dig där med.

Om någon frågar vad för slags kampanj detta är så säg ni kallar den ”Ta tillbaka gatan”, Reclaim the Street på engelska. De gator och torg, affärsentréer och platser som idag belägras av tiggare är dina. Du har rätt att vara där och att stå var du vill. Visa det genom att ta tillbaka det offentliga rummet, vänligt men bestämt.

Lycka till.

Jan Sjunnesson

***UPPDATERING***

I en intervju med Dagens Nyheter förklarar Sjunnesson sitt tilltag:

– När politikerna svikit får man sätta press på politikerna och visa att man inte ställer upp. Då måste man våga vara otrevlig och besvärlig. Man ska inte ofreda tiggarna, utan vara hänsynsfull.

På vilket sätt är det hänsynsfullt att ställa sig framför någon?

– Det är inte hänsynsfullt, men man ska vara artig när man står där. Man måste ha självbehärskning och stå kvar även om man blir spottad på.

Är det här inte att trakassera människor som redan har det jobbigt?

– Jag är inte säker på att de har det jobbigt, det vet vi ingenting om. Den idén bygger på att vi har barmhärtighet och medlidande, och det har vi men inte hur länge som helst. Det finns en opinion som inte politikerna tar på allvar och det innebär att man får stålsätta sig och vara oartig, otrevlig och besvärlig själv. Det är vi svenska inte vana vid, för vi är givmilda och godhjärtade, och inget aggressivt folkslag.

På vilket sätt sätter du press på politikerna genom att ställa dig framför människor som tigger?

Om de inser att vi tar saker i egna händer så måste de ingripa. Jag tycker inte att det här är en bra metod. Det bästa vore om vi hade ett beslut om tiggeriförbud. Men det här kommer leda till bråk och det kommer komma fram någon som tycker att man är hemsk. Ju mer sådant som händer desto mer kommer politikerna säga att vi måste göra något åt det här, när någon kan ta till de här otrevliga metoderna.

Reaktionerna har redan börjat strömma in i Sjunnessons kommentarsfält, någon diggar det, andra fick samvetskval:

dgsdfhsdhshth fdsdfhshsdhf hdfhdhgdfh dfhsdhdfh

Vi ska vara ärliga, vi finner helt enkelt inte ord för att beskriva vidrigheten i Sjunnessons uppvigling. Eller jo, vi finner ord, men de är inte rumsrena.