Granskning

Avpixlatskribent - visst är tilltvingat sex oschysst, men det är inte värt två års fängelse

Att Avpixlat inte drar sig från att rekrytera rasister till bloggen är inget nytt, däremot blev vi en aningen förvånad när vi fick höra att en av deras trogna krönikörer ogillade att män som tvingat till sig sex straffades med fängelse.

Det är krönikören och den före detta kammaråklagaren Rolf Hillegren som 2009, i SVD, förklarade att våldtäkt var ett urlakat begrepp:

”När man säger våldtäkt tänker man mest på riktiga ruggiga våldtäkter. Men tar man en man och en kvinna som känner varandra och kvinnan säger att hon inte har lust i dag, men mannen kör ändå. Visst är det oschysst, men kanske inte värt två års fängelse. Det liknar mer än ordningsförseelse” sade han i citatet som han också fick godkänna innan det publicerades.

Vidare förklarade Hillegren att tilltvingat sex passar bättre i etikettböcker än i lagböcker:

”Jag borde inte ha använt ordet ”ordningsförseelse”, men jag står fast vid min uppfattning. Att inte ha samlag mot någons vilja är en utmärkt umgängesregel som dock passar bättre i etikettböcker än i lagböcker, skriver kammaråklagare Rolf Hillegren efter reaktionerna på hans uttalande. Han hävdar också att hans syn på våldtäkt inte skiljer sig från andra åklagares.”

Hillegrens uttalande ansågs så allvarligt att han inte fick fortsätta utreda sexualbrott:

Petas efter skandalen

Rolf Hillegren får inte längre utreda sexbrott


Stötta vår verksamhet
  • 2.3K
    Delningar