Granskning

Linus Bylund far med osanning - IRM slår hål på tramset

Linus Bylund, Jimmie Åkessons omsusade pressekreterare, pustar ur sig både osanningar och konstiga åsikter i podcasten Veckans viktigaste intervju. IRM plockar ut guldkornen och börjar med struntpratet.

Vad säger ni själva om ordet främlingsfientlighet?

– Om man vill kalla oss främlingsfientliga är det för att man vill ge oss ett negativt epitet i nyhetsrapportering eller annan rapportering. Vi menar att vi själva har rätten att definiera vad vi är. Man får ju också hitta på andra negativa epitet åt andra partier – det finns ju ingen anledning att bara ge negativa epitet åt ett parti.

Tycker du att ni är främlingsfientliga?

– Absolut inte. Vi kritiserar politiker och då är vi ju inte rimligen fientliga mot främlingar utan snarare politiker.

För det första är ”främlingsfientlighet” ett jättedåligt ord. Tydligt är hur det möjliggjorde för Bylund att berätta att SD inte var fientliga mot ”främlingar”. Med ”främlingar” menas främst muslimer och folk från mellanöstern och hela begreppet antyder att dessa människor inte är en del av Sverige – trots ett svenskt medborgarskap. Det heter rasism.

SD:s företrädare uppmanar svenskar att beväpna sig mot invandrade, kallar flyktingar parasiter, homosexuella ”korvryttare” och onaturliga, vill förbjuda islam, skriver ”inga muslimer på våra gator”, poserar med beväpnade nazister och delar nazistisk propaganda i sociala medier, lovar bokstavligen MER splittringspolitik samt, till sist, sponsrar samt driver en sajt som hänger ut barn för att de har mörk hud och som publicerar texter som hävdar att muslimer vill ta över Sverige och göra alla icke-muslimer till slavar. Här har vi rasism från ett partis företrädare = partiet är rasistiskt. Det är inte svårare än så.

Sverigedemokrater glömmer även ofta att de själv är politiker, sitter i riksdagen och alltså tillhör den politiska eliten. Att vara ”politikerfientlig” kan bara tolkas som att en är skeptisk mot andra politikers åsikter – något alla politiker är. Dumheter.

Det var ju inte längesedan det fanns affischer där det stod sluta ligg med en neger, bevara din egen ras och sådär?

– Det finns inga sådana affischer. Det finns exempel på en enskild medlem som tryckte upp klistermärken för 20 år sedan som någon lagt beslag på och låtsas att det var partiets.

Ett klassiskt försök av en SD:are att förändra historien. Klart som korvspad att det finns sådana affischer – titta bara! Vidare, argumentet om ”enskilda medlemmar” är helt enkelt inte sant. Klistermärkena gjordes av Niels Mandell, en av grundarna av sverigedemokraterna, som gjorde det allra mesta av SD:s propaganda under det tidiga nittotalet. (se den granskande boken Ut ur skuggan”Rasblandning” och dylikt var för övrigt stående teman i till exempel SD Bulletinen.

SD:s gamla reklamskyltar

SD:s gamla reklamskyltar

Från SD Bulletinen nr 1, 1989

Från SD Bulletinen nr 1, 1989

Från SD Bulletinen nr 3, 1989

Från SD Bulletinen nr 3, 1989

När reportern sedan tycker att det finns en hel del ”o-soft folk” inom SD och frågar hur en kan tänka sig hänga med dem svarar Bylund:

Det har att göra med att det finns en snedvriden granskning bland annat. Det finns idioter i alla partier.

 Ni bakas ofta ihop med Dansk Folkparti och Front National.

– Vi har beröringspunkter men tycker inte samma i alla frågor. Vi kan finna en grund i att EU blivit för överstatligt och så vidare.

 Det tycker vänsterpartiet också?

– Ja, fast bara i valrörelsen.

För det första är det för de flesta ganska känt att vänsterpartiet vill gå ur EU och inte bara under valrörelsen. För det andra fick ledningen smaka på massiv kritik av medlemmarna på partiets senaste (livestreamade) valkonferens för att de var för mesiga i sin EU-politik.

Nåja! De börjar också snacka USA och varför folk som Bylund uttryckte det ”blöder ihjäl på sjukhustrappen” där borta. Jänkarna har ju inte byggt sitt system på nationskänsla! I fallet Sverige däremot uppstår snart konflikter med nyanlända:

Alla har lika lite rätt till landet och det är en förutsättning för att det inte ska uppstå den konfliken: ”hallå det här är ändå vårt – det är mina förfäder som byggt det här, det är dem som har gett det till mig och så ska du komma och så vidare”. Det blir konflikter.[…] det kommer alltid finnas konflikter men vi behöver inte göra dem värre (genom invandring, IRM:s ant.).

Ja du, Bylund. IRM kan lugnt konstatera att det till stor del är den högljudda rasistiska sverigedemokratiska minoriteten som står för konfliktskapandet mellan nyanlända och redan etablerade. Om SD:s riksdagsledamöter  kunde sluta uttala sig negativt om människor från mellanöstern etc så skulle det vara gött. Alltså: sluta säga rasistiska saker och sluta med att felaktigt betrakta allt och alla inom Sverige som din egendom (”hallå det här är ändå vårt”) – vi behöver ju inte göra konflikten värre, eller hur?

c2qn


Stötta vår verksamhet