Granskning

Ekeroth och Alfsson tycker att allt är medias fel?

I samband med händelserna som rörde Lars Isovaara och hans försvunna väska var det många Sverigedemokrater som reagerade kraftigt och skrev minst sagt hetsiga inlägg på sina bloggar. RiksdagsmannenThoralf Alfsson är en av dem, eller vad sägs om rubriken ”Rännstensmedia”, ett inlägg i vilket han bland annat skriver:

Vissa journalister sjunker bara djupare och djupare ner i sin egen sörja.

Och där han också förespråkar avskaffandet av public service:

Är det detta som kallas public service som betalas med skattemedel så kan vi lika gärna avskaffa public service!

Alfsson har dock uppdaterat sitt blogginlägg och förtydligat att han skrev det innan sanningen kom fram. Om han fortfarande tycker att public service ska avskaffas framgår dock inte på bloggen. Att Alfsson i ett senare blogginlägg tycks skylla hela situationen på ”media”  gör oss lite fundersamma:

Alla vet att media gör allt för att smutsa ner bilden av oss Sverigedemokrater och vi som sitter i riksdagen är förstahandsmål för dessa kvällstidningsjournalister. Jag tror att många inte tycker det är särskilt roligt och vissa mår säkert väldigt dåligt över det sätt som media uppför sig.

Att en riksdagsledamot tappar bort sin väska och sedan skyller på att några som enligt honom var invandrare har stulit den, det är alltså medias fel? Jomen det låter ju rimligt…

Någon annan som har ett komplicerat förhållande till media är riksdagsledamot Kent Ekeroth. Eller komplicerat är kanske fel ord, det är snarare så att han tycks avsky media relativt intensivt. Om man då, förstås, räknar bort sidor på internet som till exempel hatmegafonen Avpixlat, som han har kallat för sitt eget initiativ och projekt.

Ekeroth har även han bloggat om händelserna kring Isovaara men även om hur han ser på att hans eget beteende blivit granskat. I inlägget skriver han om att drevet inte skadat partiet eftersom de har ersättare till riksdagsplatserna. Enligt Ekeroth tycks det också som tämligen irrelevant att flertalet skandaler har skakat om partiet på senaste tiden:

Vi har gjort och gör fortfarande ett bra jobb i Riksdagen. Vi lägger de förslag vi lovat våra väljare, vi deltar på alla utskottsmöten och alla debatter, som vi ofta preseterar riktigt bra i, inte sällan bäst till och med. Detta goda arbete har inte förändrats p.g.a. de personliga och utanför politiken händelser som media slagit upp stort på sistone. Jag förstår såklart att det kan bli konsekvenser även av sådant som inte har en direkt koppling till vårt politiska arbete i Riksdagen – men ser man till sakpolitiken som vi presterar i Riksdagen varje dag kan man bara komma till en enda slutsats: Sverigedemokraternas riksdagsgrupp har presterat och fortsätter prestera på en mycket hög nivå – över all förväntan.

Ekeroth avslutar sin lilla harang om SD-riksdagsgruppens förträfflighet med uppmaningen: ”Detta är viktigt att komma ihåg när drevet går.” Det mest anmärkningsvärda i inlägget är dock inte Ekeroths hyllning av en alltmer splittrad riksdagsgrupp, det är det lilla tillägg han skrivit i slutet av inlägget:

PS. Glöm inte heller hur Expressens chef, tillsammans med två andra Expressenanställda, dömts för ett relativt grovt brott; vapenbrott. De har alltså en faktiskt dom för ett faktiskt brott mot sig – långt mer än vad jag, Erik eller för den delen Lars har. Med tanke på medias dubbelmoral alltså.

Att Ekeroth ens antyder att ett riksdagsparti bara ska granskas om de blir dömda för brott är skrämmande. I ett demokratiskt samhälle är det ett måste att media granskar och avslöjar saker som inte gått rätt till. Och något har definitivt inte gått rätt till när ett gäng politiker under en fyllekväll ger sig på en berusad man, kastar ur sig rasistiska och sexistiska tillmälen och plockar upp järnrör för att eventuellt slåss med.

Att tre anställda på Expressen dömts för vapenbrott, efter att ha köpt ett vapen i syfte om att avslöja hur enkelt det är att köpa sådana, har knappast något med SD att göra. Kan det vara så att Ekeroth projicerar då han vet hur fel han själv har betett sig? Så (järn)rörande.


Stötta vår verksamhet