Granskning

Ekeroth påstår sig kritiserat Avpixlat - IRM visar att han inte talar sanning

Under dagen har Kent Ekeroth endast gjort en live-intervju och det är med Sveriges Radio. I intervjun hävdar han gång på gång att han fördömt Avpixlats publicering angående SVT:s lucia förra året, som var mörkhyad. På Avpixlat kunde man läsa krigsrubriken ”SVT förödmjukade tittarna med kolsvart lucia”:

Lyssna: Kent Ekeroth: Jag vill att Avpixlat ska utvecklas','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}" alt=""/>

IRM kan idag visa att även Ekeroth kritiserade SVT:s val av luciafirande:

sfilwegjhwegoeigInläggets nedre klipp - som numera är raderat - var från luciafirandet som SVT sände förra året. Klippet innehöll både en rappare och den tidigare nämnda lucian som deltog vid firandet. Självklart kommer Ekeroth att fokusera på att allt egentligen handlade om rapparen, men under klippen finns länkar till Dispatch Internationals och Avpixlats donationskonton - och vi vet ju vad Avpixlat valde att fokusera på.

Hur kan Ekeroth, som riksdagsledamot, anse det lämpligt att uppmana till donationer till Avpixlat strax efter att han skällt ut dem för att vara rasistiska?

 


Stötta vår verksamhet