Granskning

Ekeroth ska bevisa att svensk polis är mesiga - postar skämtfilm och tror att det är på riktigt

Tidigare under dagen kunde vi berätta om hur riksdagsledamoten Jeff Ahl hånade kvinnliga poliser som blivit misshandlade vid ett misslyckat ingripande. Ahl satt deras misslyckande i kontexten att det kvoteras in människor i poliskåren utan att ha några som helst belägg för att dessa kvinnor blivit kvoterade. Kent Ekeroth vill inte vara sämre och kör på samma linje som Ahl, roten till det misslyckade ingripandet är ett resultat av kvotering. Men Ekeroth stannar inte där, i ett långt inlägg postar han tre film till som bevis för sin kritik. Problemet är bara att Ekeroth missar hans ”bevis” är en uppenbar skämtfilm. 

Ekeroth går ut hårt i sin kritik mot polisen efter det misslyckade ingripandet i Fagersjö. Inte nog med att polisen är sönderkvoterade enligt Ekeroth, det pågår också en konspiration där polisen ska vänstervridas:

Än en gång målas polisens agerande upp som om de inte använder våld vid ingripandet. Detta trots att polisen både slår gärningsmannen med batong och sprayar honom med pepparspray utan resultat.

Men det finns som sagt en viktigt detalj till i Ekeroths ”bevisning” för att polisen är en bunt kvoterade mesar. Den andra Youtubefilmen i ordningen är en skämtfilm(de andra två länkarna går till en och samma film där polisen griper en person om än med lite besvär):

Förutom det uppenbara i att ”polisen” har en helt vanlig reflexväst och camoshorts på sig så kanske även den taffliga nedtagningen av den så kallade polisen hintat om att filmen inte var helt sanningsenlig. Om inte annat så hade ju Ekeroth kunnat titta på de andra klippen från användaren ”Don Wizz”:

Men lite förbannad källkritik av SD:s tidigare tilltänkte justitieministern kanske är för mycket att begära….


Stöd gärna vår granskning av SD och vår uppbyggnad av ett kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar