Granskning

Flera SD-politiker attackerar kvinnor som anmälde sexövergrepp - de är bara mediakåta

Under gårdagen kunde IRM avslöja hur ett gäng SD-aktiva och fotsoldater reagerade på avslöjandet att Sverigedemokraterna mörkat sexövergrepp inom partiet. Det vi inte nämnde då var att det brutit ut en större diskussion på Christopher Larssons Facebooksida, ordförande och gruppledare i SD Karlskrona. I diskussionen medverkar flera SD-politiker i att kasta skit på kvinnorna som talat öppet om SD:s mörkande av övergreppen. Bland annat menar flera att kvinnorna bara är ”mediakåta”. 

Diskussionen, som numera är borttagen, inleds med att Larsson själv uppmanar sina vänner att bryta kontakten med Emma Sandkvist, en av kvinnorna som talat med Expressen:

larsson1

Inlägget fortsätter med att han beskriver Emma som lösaktigt och påståenden om att hon skulle ha uppmanat unga tjejer att ha sex med äldre män:

larsson2

När vi når Sandkvist för att fråga hur hon ser på Larssons utspel är hon fåordig och säger att det är ”trams”. I övrigt vill hon inte uttala sig hos oss. Däremot verkar Larsson själv fått kalla fötter då inlägget först raderades och ersätts med en punkt, för att sedan raderas i sin helhet. Vi han dock skärmdumpa konversationen innan Larsson raderade och kan nu visa hur flera SD-politiker deltar i smutskastningen av Sandkvist och Hanna Wigh:

Gabriella Hedarv

Gabriella Hedarv är krönikör för SD-kuriren och har haft flera arbeten inom partiet. En annan person som ger sig in i diskussionen tillsammans med Larsson är Sven Pernils, kommunpolitiker i Huddinge och mannen bakom SD:s fackföreningsinitiativ. Pernils ger sig först in när någon ifrågasätter Larssons utspel:

pernils1

Det är en något förvirrat resonemang som Larsson för. Först har alltså Sandkvist utsatts för något, men hon är fortfarande mediakåt och uppgifterna stämmer ändå inte. Pernils är mer säker på sin sak, Sandkvist är mediakåt och vill ”ge igen”. Uppgifterna ifrågasätts igen men svaret blir inte tydligare:

pernils2

I en annan diskussion där Hedarv deltar så skriver hon nedvärderande om kvinnorna som enligt henne ”gråtit ut” i TV. Samtidigt avslöjar Hedarv att hon själv blivit fruktansvärt illa behandlad av personer i ledningen och att hon ska ha trakasserats såpass att hon avslutade sin tjänst inom SD. Hedarv menar dock att en sådan händelser ska avhandlas internt och inte i ”slaskpressen”:

gabriella hedarv2

Hedarvs uttalande om att allvarliga händelser så som sexualbrott inte ska avhandlas i media blir inte nådigt hycklande med tanke på att SD samtidigt skriker sig hesa om att media mörkar sexualbrott.

Vi kan bara konstatera att SD än en gång överträffar satiren…

10471331_739922189441891_5146003814742331858_o


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar