Granskning

Fridolin om Sverigedemokraternas hån av 15-åring - ni är små människor som ger sig på barn

Written by Henrik Johansson

Nu har även Gustav Fridolin uttalat sig om Sverigedemokraternas hån av den 15-årige högstadieeleven Fahad Sameer. På Facebook skriver ministern att Sverigedemokraterna är små människor som attackerar barn.

Förlåt mig, men vad är det för små människor som använder sin plats i offentligheten och sitt utrymme som folkvalda till att ge sig på barn?

 

Jag var i fyrans Nyhetsmorgon i fredags och träffade fem högstadieelever. Vi pratade såklart om skolan. Både de och jag var lite nervösa innan. De för att vara med i TV, jag för att jag såklart inte visst vilka frågor som skulle komma. Men jag tror att vi alla efteråt kände att det gick bra. Vi fick prata om betyg och ordningsproblem, lärarbrist och klasstorlekar. Jag fick svara för mig och lära mig. Vi pratade en lång stund efteråt. Det var kloka elever, som så många är. En av dem, en niondeklassare från en skola i Stockholmstrakten, frågade om det inte var dags att digitalisera de nationella proven. Han berättade också om pedagogiska metoder som användes på hans skola och som han tyckte fungerade bra. Han och de andra hade förberett sig för att vara med i den här panelen och ville verkligen förstå hur vi i politiken tänker och dela med sig av sina erfarenheter som elev. Hade alla högstadieelever haft sådant engagemang för skolan som de fem i den hör panelen hade vi haft lätt att toppa Pisa. Hade politiken i tid lyssnat på elevers varningar om vad som händer när det inte finns tillräckligt med lärare och om man sparar på skolan så hade vi aldrig behövt falla i kunskapsmätningarna.

 

Tror ni att det är den läxan som en del, bland dem riksdagsledamöter, nu anstränger sig för att sprida över internet efter den här morgonpanelen i TV4? Tror ni det är skolan och elevernas tankar som kommenteras här i mitt kommentarsfält eller i otaliga twittertrådar? Nej, de struntar i skolan, de struntar i eleverna, de struntar i Sverige. Det enda som några tycks vilja är att ta utrymme för att mångla ut rasism. Så kallat vuxna människor spyr ut fördomar efter att ha sett men inte lyssnat på en niondeklassare som vågat sitta i TV och berätta om sin skolgång. I nästa andetag har samma så kallade vuxna mage att prata om ”svenska värderingar”.

 

Jag säger: håll tyst och lyssna på barnen istället. Er rasism gör inget bra för Sverige. Ert hat har ingen plats i vare sig kommentarsfält eller riksdagen.

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 2.3K
    Delningar