Granskning

Fullskaligt krig inom SD med hjälp av dubbla måttstockar

Igår skrev vi en artikel om hur SD Tierps ordförande, Joakim Larsson, hyllade den förre partiorganisatören Lars Emanuelsson.  Emanuelsson är dömd för utpressning efter att ha kidnappat en avhoppad Sverigedemokrat och pressat honom på pengar. Anledningen till hyllningen kan inte ses som annat än en direkt provokation mot partiledningen som bland annat angett hyllningar av Emanuelsson som grund för att utesluta Patrik Ehn. Men det är inte bara hyllning till Emanuelsson som Larsson tar upp från listan av anledningar till Ehns uteslutning.

Lista på anklagelsepunkter mot Patrik Ehn och Larssons svar:

• Han haft ”samarbete med det engelska partiet Third Way”.

• Rekommenderat SDU:s kongress att förkovra sig i Ernst Jüngers liv och idéer - Larssons svar

• Haft problem med den ”etniska sammansättningen” på en krog.

• Hyllat Lars Emanuelsson - Larssons svar

Hyllat A Handbook of Traditional Living - Larssons svar

• Länkat till motpol.

• Beskriver rörelser som NPD, BNP och andra rörelser i en förhållandevis positiv anda.”

I sitt senaste inlägg om boken ”A Handbook of traditional living” visar Larsson också på de dubbla måttstockarna som råder inom SD:

Både Mattias Karlsson och Christian Westling gillar alltså foton från FB-sidan för ”A handbook of traditional living”. Boken som är en av anledningarna till Ehns uteslutningsärende. Nu tänker många säkert att det inte är något fel i att gilla foton från en FB-sida, men med tanke på att Karlsson enligt Nyheter 24 är den drivande kraften bakom Ehns uteslutning blir de dubbla måttstockarna solklara:

Nyheter24 pratat med flera tunga SD-källor som menar att beslutet är sanktionerat av bland annat partiledaren Jimmie Åkesson samt hans närmaste inom de fyras gäng. Den mest drivande bakom uteslutningen ska vara Mattias Karlsson som internt ses som ”chefsideologen”.

Det är förstås svårt att säga för oss som står på utsidan och titta in, men nog verkar det som att det råder fullskaligt krig inom Sverigedemokraterna just nu. Vi skulle kunna ge allt för att vara en fluga på vissa väggar just nu, för vi är rätt säkra på att det inte är så glada miner som visas upp bakom stängda dörrar. Utåt är det förstås viktigt att försöka visa upp en enad front, men hur ska egentligen Åkesson hantera att företrädare nu tycks göra allt för att provocera? Risken finns att fler uteslutningsärenden och tja… SD har inte riktigt råd att förlora fler företrädare så här året innan valet.

Frågan är vad som värdesätts högt: Att ha, för partiet viktiga, företrädare kvar… eller rensa ut i de egna leden? Popcornskålen är framme, fullproppad med popcorn. Det här kan bli en spännande historia.

 


Stötta vår verksamhet