Granskning

Gruppledare i SD - vi måste repatriera muslimer med våld för att säkra Sveriges överlevnad

SD Lidingös gruppledare Joachim Hägg har varit flitigt omskriven här på IRM då han gång på gång visat sin avsky för muslimer och spridit rasistisk propaganda via sin twitterprofil. Nu tar dock Hägg tagit sitt hat mot muslimer och flyktingar till en ny nivå när han kräver att muslimer ska repatrieras(skicka ”hem”) med våld för att säkra Sveriges överlevnad.

I en serie tweets skriver Hägg om repatriering med våld och hur EU:s gräns ska skyddas med våld. Fienden beskrivs med all tydlighet som flyktingar och muslimer. Samtidigt beskriver Hägg islam som en cancersvulst på Europa:

Repatriera muslimer med våld

EU cellgift mot islam

Vilken typ av våld Hägg vill sätta in mot muslimer vill han inte svara på, istället skrattar han och slänger på luren när vi når honom under fredagskvällen. 

Hägg gör det gång på gång tydligt att det är just muslimer och islam som han avser. Bland annat skriver han att vi befinner oss i krig och att vi, för vår överlevnads skull, måste ”ta bort alla element” som hotar vår civilisation.

Krig

Hägg ifrågasätter också rösträtten för människor med islam som sin religion:

ju fler som får rösträtt

Men det är inte bara muslimer som pekas ut som ett dödligt hot mot Sverige, även flyktingar i största allmänhet pekas ut i Häggs rasistiska utspel:

Invasionsvåg Stäng gränsen och repatriera

Som sagt vägrar Hägg svara på frågor kring sina uttalanden, men SD Lidingös nyvalde ordförande, Iréne Borgenvik, tar kraftfullt avstånd från Häggs uttalanden. När vi läser högt för henne avbryter hon oss:

-Jag är emot allt vad våld heter.

Ställer ni er bakom hans uttalanden?

-Nej!

Han har ju uttalat sig såhär förr, varför har ni inte agerat tidigare, han är ju fortfarande gruppledare?

-Vi har sagt till honom och han avgick då från styrelsen för att han tyckte vi klagade.

Det ska tilläggas att Hägg fortfarande är aktiv politiker för SD i Lidingös kommunfullmäktige, han har endast avgått från lokalföreningens styrelse. Vad vi vet har inga uteslutningsärenden öppnats i enlighet med SD:s påstådda nolltolerans mot rasism.

 


Stötta vår verksamhet
  • 770
    Delningar