Granskning

Gruppledare(SD) stödjer Karlssons rasteorier - Inavel bakom låg IQ hos somalier

Written by Henrik Johansson

Det är turbulenta tider nere i Jönköping och vad passar inte bättre då än att gräva den rasistiska grop som SD Habo påbörjat lite djupare. Nu ger nämligen Morgan Malmborg, gruppledare i SD Habo sitt stöd till Lennart Karlsson rasistiska teorier. Malmborg menar att Karlsson har rätt i att prata om olika raser och exemplifierar det med att somalier har lågt IQ på grund av IQ, något som enligt honom påverkat även oss i Sverige. 

Det är Jönköpingsposten som gått vidare bland det material som vi tagit fram och gjort denna intervju med Karlsson:

I intervjun säger Karlsson att det finns olika raser och att eskimåer är givmilda, men inte araber. Något som enligt honom är en blandning av ideologi, ja tydligen har alla araber samma, och genetik.

Karlsson får stöd i sina teorier av gruppledaren i Habo, Morgan Malmborg:

— Det finns Pisa-mätningar som visar att Sveriges sådana där riks-IQ sjunkit från 101 till 99, vissa länder ligger på under 80, Somalia till exempel. Det är klart att det finns olika utveckling, Japan ligger högst på 105 kanske, de är de som är mest utvecklade och har mest intelligens. Sen har inte det med människovärdet att göra men det är så det fungerar.

Och det är kopplat till genetik?

— Jag kan inte så mycket om genetik men det är väl forskningen som visar att det är så, sen om de kallas genetik vet jag inte.

Men vad tänker du om att Lennart sa det?

— Jag vet inte vad du syftar på, han sa det finns olika, det finns väl olika IQ. Du kanske har högre IQ än vad jag har.

Men frågan är om det är kopplat till genetiken?

— Äh, ursprunget är väl inte det, typ som Somalia, de har mycket inavel som sprider lägre IQ, i Sverige har vi inte så. I Japan har de högre intelligens och de är välutbildade, sedan har de ingen invandring så det påverkar kanske, det är kanske därför som Sverige sjunkit eftersom att vi tagit upp mycket utländska som har lite lägre IQ. Men de har ingen lägre rang för det, det är bara fakta.

Till Jönköpingsposten vice ordförande i Jönköpingsregionen att både Karlssons och Malmborgs uttalanden kommer att utredas.


Stötta vår verksamhet
  • 704
    Delningar