Granskning

Hanna Wigh kastas ut ur riksdagen 2017 - den store ledaren ska verka för att jag kickas

Written by Simon Andersson

Efter att Hanna Wigh, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, riktat stark kritik mot partitoppen så har nu gruppledaren i riksdagen, Mattias Karlsson, meddelat att hon kommer sparkas ur riksdagen.

Det är i flera intervjuer som Hanna Wigh går hårt åt partitoppen. Hon har bland annat beskrivit partistyrelsen som en papperskonstruktion som i själva verket inte styr partiet utan istället bara sysslar med att utesluta partikamrater.

Efteråt säger Hanna Wigh till GP att hon trots att hon sitter i partistyrelsen inte vet vem som styr partiet. Hon beskriver partistyrelsen som en papperskonstruktion vars enda makt är att hantera uteslutningsärenden.

- Jag har gått till möten med en klump i magen och till uteslutningsärenden som byggts på vaga grunder. Det går åt fel håll. Jag vet att jag begår harakiri genom att göra så här. Hade jag varit taktiskt och brytt mig om mitt eget levebröd hade jag suttit där inne och applåderat högre än någon annan, säger hon och nickar i riktning mot kongressalen på Scandic-hotellet.

Hon säger också att anledningen till att hon inte blir omvald till partistyrelsen är att hon inte ställt sig bakom uteslutningarna av individer ur ungdomsförbundet. Det var också i samband med det som Mattias Karlsson via ett Facebookmeddelande hänvisade till att Hanna Wighs hade missbruksproblem vilket gjorde att hon inte kunde ha kvar sin utskottsplats.

Hon sitter i riksdagen, men blev av med sin utskottsplats i höstas i samband med bråken kring SDU.

- Mattias Karlsson skickade ett facebookmeddelande halvtolv en kväll som hänvisade till ”mina missbruksproblem” och att jag mådde ”dåligt”.

Hon har i en annan intervju uppgett att interndemokratin inom partiet är hotad och att Sverigedemokraterna rör sig allt mer mot en maktfullkomlig och odemokratisk rörelse.

– Det kanske inte är maktfullkomligt och odemokratiskt i dagsläget, men det är helt klart åt det hållet vi rör oss, säger hon

Nu uppger Hanna Wigh via sin Facebook att hon efter att ha kritiserat interndemokratin inom partiet har fått ett nytt facebookmeddelande från Mattias Karlsson. Där berättar gruppledaren att han personligen skall verka för att Hanna Wigh inte skall få fortsätta i riksdagen efter 2017.

wigh_karlsson

I Sverigedemokraterna så kommer alltså riksdagsledamöter som kritiserar interndemokratin att tappa sin riksdagsplats. Vi på IRM-redaktionen anser att den meningen, även för den mest inskränkte, förklarar sig själv.

Wigh utvecklar:

12346811_10153637263745733_543612951_n


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar