Granskning

Hjälp IRM identifiera personen som hotade Kristina Wicksell från #inteerkvinna kampanjen

För ett par veckor sedan publicerade vi en redogörelse av Kristina Wicksell på vår FB-sida där Wicksell berättade om de hot hon mottagit efter att ha engagerat sig i kampanjen ”Inte er kvinna”(#inteerkvinna). Wicksell gjorde en polisanmälan som föga förvånande lades ner av polisen samma dag med motiveringen att spaningsuppslag saknades. Därför väljer nu vi på IRM att försöka hjälpa Wicksell att identifiera förövaren som hon lyckades spela in, MEN och detta är ett stort MEN. Inga personer ska hängas ut i vårt kommentarsfält, alla tips skickas privat till [email protected] eller via privat meddelande på vår FB-sida. Detta är vår och Wicksells vilja, vi vill inte se några som tar lagen i sina egna händer, all bevisning kommer skickas vidare direkt till polisen. 

942810_726420930792017_362886235625853245_n

Kristinas redogörelse

Polisen lyckades alltså skapa sig en uppfattning om att spaningsuppslag saknades trots att ingen till exempel efterfrågat samtalslistan från Wicksells telefonoperatör. Inte heller har de bemödat sig att lyssna på den inspelning som Wicksell gjorde under samtalet, det skulle polisen göra om förundersökning inleddes. Därför ber vi nu om er hjälp att hjälpa Wicksell att finna den man som hotade henne en sen februarikväll. Än en gång, inga uthängningar i kommentarsfältet, alla tips ska gå till [email protected] eller via privata meddelanden på vår FB-sida.

Här kan ni läsa mer om Kristina Wicksell och komma i kontakt med henne om ni hellre vill lämna tipset direkt till henne. Vi tar såklart med er anonymitet i graven.

IRM vill passa på att ge några tips och trix när det kommer till hot över telefonen. 

  1. Försök att hitta något som ni kan spela in samtalet på. Typ en telefon eller inspelningsprogrammet på datorn.
  2. Kontakta ert telefonbolag och fråga om ni kan få ut numret om det var dolt, det eller om polisen kan få ta del av det med er tillåtelse. Detta kan komma att kosta pengar, men det avgör ni själva om det är värt.
  3. Gör en polisanmälan och berätta för polisen att de kan få ta del av numret om er operatör sagt att det är okej, eller om ni redan fått ut numret.
  4. Stå på er och ifrågasätt polisen om de lägger ner. Vilka metoder har de använt för att säkerställa att spaningsuppslag saknas.

Och sist men inte minst: dela med er av hoten ni fått. Ingenting blir bättre av att vara tyst om detta utan det är bra både för en själv och för samhället i stort att prata om detta som det samhällsproblem det faktiskt är!

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.4K
    Delningar