Tidigare under dagen avslöjade vi att Avpixlat än en gång hängt ut unga tjejer på sajten. Denna gång handlade det om sextonåringar som skrivit negativa slagord om SD. Tjejerna har mottagit ett stadigt flöde av hot och hat sedan i fredags när Avpixlat publicerade deras kontaktuppgifter. Vi har nu pratat med två av de inblandade som inte vill framträder med namn då man fruktar fler hot och eventuella attacker:

Kan du berätta med egna ord vad som hände efter att Avpixlat hängt ut er?

-Min kompis ringde mig och flämtade i telefonen och var väldigt rädd. Hon berätta att vi blivit uthängda på Avpixlat. Jag visste ju att det var en rasistisk hemsida och blev ganska skakig själv. När jag kom hem hade det redan trillat in en massa mail på min Facebooksida. Man skrev bland annat att vi borde bli avklädda, nersupna och utkörda till Rinkeby för att bli kulturberikade.

-Läskigast var hur de i kommentarsfältet skrev ut min kompis adress och kollat upp personliga uppgifter om hennes familjemedlemmar. Min vän blev livrädd och jag likaså. Under natten gick jag upp flera gånger för att kolla så dörren verkligen var låst.

Hur mår du efter det som hänt? 

-Jag mådde så jävla dåligt första dagen. Alla kommentarer var så hatiska och hotfulla. Man skrev ju till och med att vi var runt 15-16år och ändå fortsatte man kalla oss för horor och fittor. Avpixlat uppmuntrade ju till att kontakta oss!

Det är inte bara tjejerna i fråga som blivit drabbade av Avpixlats fotsoldater. Även en person som delar namn med en av tjejerna har polisanmälts och hängts ut felaktigt. Men det slutar inte där. Gymnasiet som tjejerna går på har fått mottagit mail där man anklagas för att upprätthålla en plattform för antidemokratiskt arbete.

Mats Dagerlind som enligt Aftonbladet driver Avpixlat försvarar uthängningen och menar att dessa unga tjejer är offentliga personer:

demopfon

 

Man har i vanlig ordning justerat texten till inlägget efter hård kritik:

Prydlig lista

 

Före: Prydlig lista med kontaktuppgifter på alla inblandade.

EfterEfter: Man har nu tagit bort listan och publicerat denna text.

Några av alla mail som skickats till tjejerna efter Avpixlats uthängning: