Granskning

Intern kommunikation från SD GBG - Ville få sin valstuga nedbränd

I ett internt dokument från SD Göteborg föreslogs att partiet skulle placera ut en tom valstuga i hopp om att få den nedbränd av ”vänsterextremister”. ”Att få en valstuga nedbränd är inte nödvändigtvis illa för oss: det kan bli en trevlig tidningsartikel”, ska det ha stått i dokumentet enligt Göteborgsposten

Att Sverigedemokraterna gärna profiterar på sina tjocka offerkoftor är inget nytt, och ingen av oss blir därför heller förvånad när det visar sig att det här stycket fanns med i ett av deras interna dokument inför valåret 2018:

”Vi har haft problem med sabotage – men att få en valstuga nedbränd är inte nödvändigtvis illa för oss: det kan bli en trevlig tidningsartikel. Därför kan det vara god strategi att sätta upp en brännbar (tom, naturligtvis) valstuga i valkampanjens inledning”

Dokumentet skrevs hösten 2017, och enligt Jörgen ”definitivt inte ägare av Flashbackkontot afghan” Fogelklou så ströks förslaget i den slutgiltiga versionen. Fogelklou skyller det hela på Peter Wennerholm, och verkar av allt att döma inte tycka att det var så farligt att formuleringen någonsin funnits med (eller ens klarat sig vidare till andra utkastet). ”Det är väl den slutliga versionen som är det viktiga”, säger han till GP.

Nej, det är så klart inte alls anmärkningsvärt att man profiterar på sin offerstatus så till den milda grad att man gör det till en valstrategi. Så länge det inte läcker ut i interna dokument, då.

 


Stötta vår verksamhet
  • 1K
    Delningar