Granskning Podcast

IRM avslöjar Åkessons gamla blogginlägg - det är bara invandrare som våldtar svenskar

SDU flygblad 2
Written by Henrik Johansson

För bara några veckor sedan kunde vi på IRM avslöja hur Sveriges nye andre vice talman, Björn Söder, spred bland annat grovt homofoba åsikter på sin blogg bjornsoder.net, i början av 2000-talet. Genom internetverktyget har vi åter igen lyckats gräva fram, sedan länge bortglömda utspel av ledande Sverigedemokrater. Den här gången kan vi visa upp en minst sagt uppseendeväckande artikel, där ingen mindre än centralfiguren Jimmie Åkesson står som avsändare.

Det är i SD-kurirens nätupplaga från den 7 februari 2000 som vi kan läsa om hur den sjukskrivne partiledaren målar upp en bild av hur hela svenska folket våldtas av invandrare och hur dessa i sin tur står i kollektiv skuld till de dåd som begåtts av enskilda individer.

”En demonstration för demokrati och mänskliga rättigheter hölls på måndagen på Hallonbergskolan i Stockholm. Anledningen var den SDU-aktion i förra veckan, där de utländska våldtäktsmännen i Rissne pekades ut med förnamn på ett flygblad.”

Att alla de unga gärningsmännen levt i Sverige majoriteten av sina liv eller att hälften av dem var svenska medborgare spelade ingen större roll för ungdomsförbundet och Åkesson. Inte heller det faktum att flygbladen i fråga krävde ”stopp för all utomeuropeisk invandring och att de som inte sköter sig utvisas” verkade som ett giltig grund för Åkesson att fördöma SDUs agerande.

”Man menade att vi(SDU) försökte vinna främlingsfientliga poäng på den unga, våldtagna kvinnans tragedi, genom att peka ut alla invandrare som våldtäktsmän. Detta är naturligtvis inte sant.”

Förebyggande åtgärder för att förhindra att unga människor begår den här typen av brottslighet gav han inte heller mycket för. För Åkesson är det tydligt vari problemet ligger, vilka förövarna är och vilka som är offren.

”Åtskilliga proffstyckare har, under de senaste dagarna, i TV krävt mer pengar till ”deprimerade och utstötta förortsungdomar utan framtidstro”. Man menar att de inte har nåt vettigare att göra än att våldföra sig på unga svenskar, och därför måste man bygga fler fritidsgårdar och satsa på mer information i skolorna. Patetiskt! - och fruktansvärt osmakligt. Man skuldbelägger samhället och svenskarna, och kräver (ännu) mer ”integration”. Fy fan!!!

Om det inte är samhällets fel eller ”svenskarnas” fel, vems är då felet? De flesta av oss skulle nog dra slutsatsen att det är de individer som begått brottet, men Åkesson har en annan syn på saken. Åkesson menar nämligen att ”Svenskarna” är utan skuld, men de där andra, ja ni förstår nog vilka Åkesson kollektivt pekar ut som medskyldiga:

”Svenskarna har ingen skuld i hur dessa avskyvärda kräk till våldtäktsmän ser på svenska kvinnor. Vi har inget som helst ansvar för det inträffade. Däremot utnämner jag nu till min livsuppgift att informera Sveriges folk om den rådande, ohållbara situationen. ”

Åkesson skräder inte med orden när han konstaterar att ”en sådan” våldtäkt är en våldtäkt av hela ”vår nation”. Han påpekar därefter att alla människor som inte är av ”vårt folk” minsann skall vara tacksamma för att de får befinna sig i Sverige. Någonstans mellan punkt och stor bokstav vill Åkesson även få det till att förövarna krävt förlåtelse och kärlek för det dåd de begått:

En sådan här våldtäkt är inte bara en tragedi för en ung flicka - det är en våldtäkt på hela vår nation. Människor, som vi gav skydd, mat och husrum, tackar oss med att våldföra sig på vårt folk och dessutom kräva förståelse och kärlek för det. Till råga på allt arrangeras en demonstration för mänskliga rättigheter, av naiva socialhoppor och verklighetsfrånvända anpasslingar.Är det numera en mänsklig rättighet att våldta svenskar?

Vad var det då för flygblad som SDU delat ut och som Åkesson försvarade?

 

SD:s och Åkessons budskap är tydligt, ingen mångkultur, inga våldtäkter. Är inte detta rasism så vet inte vi vad som är… SDU flygblad 2

Åkessons inlägg i helhet

I vår senaste podd diskuterar vi detta inlägg. In och lyssna!

Avsnittet går som vanligt att ladda ner från Soundcloud, vår itunes och Podomatic.

Text och research Magnus Esser Bengtsson


Stötta vår verksamhet
  • 141
    Delningar