Granskning

IRM förutspår: SDs undergång.

”Monkey see, monkey do”. Ja, det är ett uttryckt som passar perfekt för Sverigedemokraterna. Inte för att vi liknar dem vid apor på något sätt (vissa tar allting bokstavligt så det gäller att vara tydlig) utan för att det är ett så tydligt mönster i partiet. Lokala företrädare, gräsrötter och medlemmar härjar fritt. Publicerar både det ena och det andra på sina lokala hemsidor, gör tvivelaktiga uttalanden och sprider propaganda. Nästan direkt när sådana saker kommer fram reagerar partitoppen och använder uteslutning som någon typ av snabb och enkel lösning. Men kommer det verkligen lösa några problem?

När man ser till partitoppen och dess agerande så förstår man varför de på en lägre nivå tror att det är okej att bete sig hur som helst. Många var vi som trodde att även Kent Ekeroth skulle drabbas efter järnrörsskandalen. Nåväl, han fick avsluta sitt uppdrag som rättspolitisk talesperson men det var också hans enda straff. Inte en enda gång kan vi se att hans ordförande kritiserat Ekeroths okritiskt hyllande av rasistbloggen Avpixlat. Detta trots flera stora skandaler under hösten som visade exakt vad det är för dyngspridning som bloggen jobbar med. Istället är Ekeroth på riktigt tillbaka i partiets värme och kommenterar själv järnrörsfilmen med:

Det där har blivit en uppblåst situation, men jag har inte gjort eller sagt någonting fel.

Och hur är det med den nya rättspolitiske talesmannen, Richard Jomshof? Som på sin blogg skrivit saker som enkelt skulle kunna räknas som förtal:

Riksdagsmannen och SD:s rättspolitiske talesman Richard Jomshof har offentligt kallat MIG medelsvårt psykiskt utvecklingsstörd. Visserligen använde han det ålderdomliga uttrycket imbecill, som var trendigt ungefär samtidigt som rashygien och skallmätningar. Men han lägger till att jag är ”urbota korkad” och ”har IQ som en skadeskjuten fiskmås”, så det finns ingen tvekan om vad han menar.

Och så har vi förstås vår käre Thoralf Alfsson. Som manar sina ”fotsoldater att rycka ut” och sedan blir förnärmad när det leder till att de gör just det. Som slår ifrån sig och säger att han inte har den makten. En riksdagsman, som tror att det han skriver på sin välbesökta blogg inte är något vissa faktiskt läser, tar till sig, agerar efter? Skrämmande, bara det.

Kommer den sverigedemokratiska toppen någonsin se sin egen skuld i att deras gräsrötter beter sig förkastligt? Kommer de någonsin inse att om de vill tvätta bort stämpeln som ”arga, unga män” så måste de sluta vara just arga? Kommer de någonsin förstå att det ger dubbla signaler till gräsrötterna om en sak är okej för partitoppen, men inte för dem på lokal nivå? Vi hoppas inte på det. För fortsätter det så här kommer SD snart splittras internt, implodera inifrån. Och hur skönt vore inte det, att slippa detta fascistiska parti i Sveriges Riksdag?


Stötta vår verksamhet