Granskning

Jimmie Åkesson backar upp partitopparna - ingen har gått på en 15-årig pojke

När TT intervjuar Jimmie Åkesson under kommun- och landstingsdagarna så väljer Åkesson nu att backa upp de partitoppar som hängt ut och hånat en 15 åring. Åkesson påstår helt sonika att sina partikamrater aldrig ”gått på” 15 åringen. 

Intervjun som inleds med frågor om varför Sverigedemokraternas ledning sökte bidrag från en högerextremist avslutas med att journalisten även passar på att fråga om vad Åkesson menade när han kallade hånet av 15-åringen för ”olyckligt”:

TT: Här om dagen sa du att det var olyckligt det som Jörgen Fogelklou och Kent Ekeroth bland andra hade gjort när det gäller den här 15 årige pojken som var med i TV4, vad menade du med det? 

Åkesson: Jag menade att det var olyckligt.

TT: Olyckligt? Inte mer än så? 

Åkesson: Ja alltså, det var olyckligt att man gjorde så, ja det tycker jag.

TT: Det är bara olyckligt att gå på en 15 årig pojke? 

Åkesson: Nu har man ju inte gjort det, men det var olyckligt att man spred vidare den Facebookuppdatering som man gjorde. 

Än en gång, och det är helt sjukt att vi måste upprepa oss så många gånger. Det tog 6 DAGAR för Ekeroth att ta bort sitt hån av 15-åringen. Ekeroth skrev också uttryckligen att han låtsades vara 15 år gammal och fick leken tåla:

fgdfhfgdhdfgf

Om inte det här är att gå på så vet vi inte vad som är, sen hade det ju inte suttit fel om journalisten kunde ställt en fråga om varför partikollegan Kent Ekeroth än en gång sprider en lögn där en kille pekas ut som ensamkommande. En lögn Ekeroth förövrigt sprider samma dag som Åkesson sa att partiet skulle förhindra att det upprepades.


Stötta vår verksamhet
  • 1.2K
    Delningar