Granskning

Lättlästa humorböcker - för komplicerade för Avpixlat och rasistbloggarna

Written by Henrik Johansson

När man inte trodde att den ”sverigevänliga” rörelsen, a.k.a. rasisterna, inte kunde bli mer kränkta så lyckas de på något outgrundligt sätt kränkas lite till. Vad är det då man upprörts över denna gång må tro? Är det någon som tårtat kungen, eller ännu värre, Jimmie Åkesson? Nej. Det är en lättläst humorbok som heter Typiskt svenskt! Din handbok till svennelivet.

I boken, som rasisterna tror är någon slags nationalencyklopedi, så kan man läsa att Svensken inte är särskilt troende och tillber IKEA:

2015-07-22_1504

2015-07-22_1505

Trots att det inte finns någon källa på att den används inom SFI så påstås detta på alla rasistiska bloggar, inte för att SFI inte får använda sig av LÄTTLÄSTA HUMORBÖCKER, men kan ju vara värt att nämna att ingen källa uppges till detta påstående.

Avpixlat skriver:

BARA I SVERIGE Idag florerar bilder ur en bok som används som litteratur på SFI, Svenska för invandrare, i sociala medier där man utöver att konsekvent använda sig av det nedsättande uttrycket “svenne” – att jämföra med “blatte” – ägnar sig åt en veritabel orgie i oikofobi.

Utöver att utrustas med ett batteri av kränknings/rasism-kort att spela ut så fort man inte får det man vill ha, får man alltså vid ankomst till Sverige även klart för sig att svenskarna är ett självhatande folk – vilket visserligen till viss del är sant – och att allt svenskt är mer eller mindre värdelöst.

Petterssons blogg skriver:

Redan från start får alltså nyanlända lära sig att svenskarna inte förtjänar någon respekt, och inte heller respekterar sig själva av en statlig myndighet som ligger under kulturdepartementet.

-Pettersson hittade detta hos Tobbe mediablogg men vill tillägga att skattebetalarna lägger drygt 117 miljoner på att framställas som idioter av svenska myndigheter och det finns folk som påstår att det inte går att sänka skatterna…

Tobbes Mediablogg skriver:

Under ”Svennen tror inte..” får vi veta:

”Svensken tror inte så mycket. Svensken vet. Och dyrkar förnuftet istället för Gud. Svenskarnas gudstjänster på söndagarna sker inte i kyrkan, utan på IKEA.”

”Det finns även annat än IKEA som är heligt: sommarsemester, allemansrätten och Astrid Lindgren till exempel. Sådant får man absolut inte klaga på i Sverige!”

Redan från start får alltså nyanlända lära sig att svenskarna inte förtjänar någon respekt, och inte heller respekterar sig själva.

Rassebloggarna är kränkta, mycket kränkta, mycket mycket mycket kränkta. Men vad går boken ut på då? Är det att lära ut självhat eller finns det ett dunklare motiv?

Som du märker i boken förekommer både humor, överdrifter och ironi och boken är inte tänkt att användas som en faktabok.

Njäääää det va inte alla som fattade det.

Lektionen tar upp hur man använder humor och ironi i faktatexter.
Lektionen ger också förslag på samtals- och funderingfrågor där eleverna kan reflektera över sina egna erfarenheter av Sverige och svenskar.

Det här med ironi och humor är greppas inte av alla, men som tur är så lär sig nog våra nya svenskar detta bättre än de surgubbar som sitter bakom Avpixlat och resten av internets kloaker…

***UPPDATERING***

En av våra läsare påpekade något väldigt intressant. För några månader sedan skrev Avpixlat och alla som jobbar där ”Je suis Charlie”, idag kränks de bortom all rim och reson över en lättläst satirbok… H. Y. C. K. L. A. R. E.

Ett axplock av alla kränkta ”sverigevänner”:

fgsdfgdfhh


Stötta vår verksamhet
  • 1.2K
    Delningar