Nyheter24 kan nu avslöja interna mail som skickats ut i samband med att Ehns uteslutningsärende har öppnats. I ett mail försvarar sig Ehn mot anklagelser som riktats mot honom, där han drar en imponerande avancerad variant av “Jag är inte rasist, men…”:

Jag har i en facebookkommentar skrivit att den etniska sammansättningen på en nattklubb “inte var helt optimal” och att jag därför gått hem tidigare. Med det menade jag att jag inte kände mig hemma på nattklubben. Där fanns många människor, övervägande unga män med annan bakgrund än jag själv, som betedde sig på ett sätt som jag inte gillade.

Fast till Ehns försvar (typ) så fortsätter han sedan:

Detta betyder inte att jag är främligsfientlig, och det är jag heller inte. Människan känner sig oftast trygg i en miljö där hon känner sig hemma. Det gäller även mig, trots att jag är berest.

Att Ehn tycks vara rädd för människor med annan bakgrund är alltså ingen grund till att tro att han är främlingsfientlig. Riiiiight…

Ett mail har också skickats till den regionfullmäktigegrupp där uteslutningshotade Patrik Ehn ingår:

Partiet har drabbats av ytterligare “personärenden” som berör oss i regionfullmäktigegruppen, och dessa kommer snart behandlas på kommande partistyrelsemöte. Dessförinnan skall medlemsutskottet ha vårt yttrande inför sitt egna sammanträde. Dessa ärenden är väckta mot Patrik Ehn och Daniel Rondslätt (politisk sekreterare).

Hanna Wigh, som får räknas som ett av de absoluta toppnamnen inom SD och som även är medlem i partistyrelsen, svarar på mailet och frågar Ehn:

1. Är du nationalsocialist Patrik? Jag har som jag nämnde reflekterat över att du tillsynes aldrig besvarat den frågan tydligt.

2. Om inte varför ändrade du dig?

Ehns svar är dock inte särskilt uttömmande:

1. Nej

2. Människor kan ändra sig Hanna.

Det är inte bara vi på IRM som tycker att Ehns svar är ganska… intetsägande. Wigh fortsätter konversationen genom att göra det tydligt att hon inte tycker att hans svar är vad hon hade önskat sig:

Jag är medveten om att människor kan ändra sig Patrik det är därför jag ställer frågan. Jag tycker dock det är olyckligt att du inte verkar vilja förklara eller förtydliga. Det jag har att förhålla mig till på PS mötet är allt det som läggs fram mot dig och sen å andra sidan dina ord om att människor kan ändra sig utan något som förklarar allt det märkliga du ägnat dig åt.

Ja, mycket kan man nog säga om Patrik Ehn men knappast att han är särskilt bra på att försvara sig själv - eller förklara sitt beteende. Nu på måndag kommer vi få veta huruvida han blir utesluten ur partiet, då hålls nämligen ett extrainsatt partistyrelsemöte. Då får vi också veta vilka övriga som utesluts - och vilka som tänker backa upp Ehn och därmed riskera att hamna i onåd. Vilka konsekvenser det hela får för partiet, det får vi dock se i framtiden. En sak är dock säker: det finns en stor risk för ordentliga konsekvenser och stor skada på partiet. Eller som vi skulle ha sagt det: “Oops”.