Granskning

Mattias Karlsson bojkottar ICA på grund av att oberoende branschtidning påminner om ramadan

Written by Henrik Johansson

Att nationaldagen kommit att bli en peak på årets kränkthet bland Sverigedemokrater är ingen nyhet och årets nationaldagsfirande är inget undantag. Allt från att vikarierande partiledare Mattias Karlsson numera bojkottar ICA till att en kvinna hotas med stening i en supportergrupp till Sverigedemokraterna för att hon använt en slöja i svenska flaggans färger. 

Men vi kan väl börja med självaste chefsideologen Mattias Karlsson som numera handlar på ICA efter att ha sett en klippt bild från ICA-nyheterna:

teryteryteryter

Statusen om Karlssons bojkott har alltså delats över 1200 gånger och i kommentarsfältet kan vi se flera ledande företrädare som får frispel:

rtjjgjytj

Ironiskt nog ser vi även Sven-Olof Sällström som själv är gammal ICA-handlare och som borde veta att ICA-nyheter är en oberoende branschtidning. När vi når ansvarig på ICA-nyheter Marit Nordkvist så förklarar hon att rutan ”missa inte” är en ruta för händelser som kanske inte når hela befolkningen, men som påverkar handeln. Därför räknas inte självklara saker som jul, midsommar och nationaldagen in. Nordkvist kan heller inte förstå varför folk ska bojkotta ICA då de inte haft någon påverkan på det som skrivits i rutan.

OBS! Eftersom det inte verkar gå fram till alla så är ICA-nyheter en tidning som riktar sig till chefer och människor inom branschen, inte nyanlända. 

 

Den före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson tar det hela ett steg längre och menar att det är ett hot mot Sverige:

dfhgfdhgfhfg

I boden utspelade sig ett nationaldagsfirande som vi kommer påminnas om i många år framöver:

CkSfB6TUkAAeWMe

När vi på IRM når ansvariga för nationaldagsfirandet Eivy Blomdahl så ger hon en helt annan bild av händelseförloppet. Fikat som kvinnan och hennes barn försökte få ta del av var egentligen ämnat för en lagstadgad välkomstceremoni för nya svenska medborgare(svarta som vita), se inbjudan:

CkSqMp5WUAArubA

Enda skillnaden är att folk inte uppfattat att själva fikat skulle serveras på annan plats så arrangörerna hade flyttat fikat till samma plats som ceremonin. Dit kvinnan kommit med sina barn, trots att det ingenstans fanns skyltar om något ”allmänt tårtkalas”. Ansvariga berättar att det var endast två bord på plats reserverade för inbjudna nya medborgare och inget som indikerade något annat. Historien har i skrivande stund delats minst 3000 gånger med draghjälp av Roger Sahlström från den rasistiska bloggen Avpixlat. Trots att kvinna själv tagit bort inläggen och tystnat har Sahlström ännu inte tagit bort sin bild eller skrivit en dementi.

Sist men inte minst så har vi SD:s nätpöbel som går bananer över en kvinna i slöja med svenska flaggans färger:

truytruyt

Vi kan bara konstatera att SD:s nätpöbel och IS har mer gemensamt än de anar….

 


Stötta vår verksamhet
  • 2K
    Delningar