Granskning

Medborgargarde var en bunt kvinnomisshandlare - Avpixlat mörkade deras identiteter

Idag kan Stiftelsen Expo avslöja att det nystartade medborgargardet Soldiers of Odin Stockholm är fullt av våldsbrottslingar där kvinnomisshandel är ett återkommande inslag. Avpixlat agerade under deras första patrullring hovreporter åt dessa våldsverkare och när artikeln väl kom ut var deltagarna pixlade och inte ett ord nämndes om deras våldsamma bakgrund. 

Soldiers of Odin startades i Finland och har nu spridit sig till flera platser i Sverige. Under förra lördagen gjorde de sin första ”patrullering” i Stockholm under punktmarkering av polisen. Avpixlat fanns såklart på plats under hela kvällen och skrev en artikel om initiativet:

Soldiers of Odin bildades 2015 i Finland som en reaktion på att landet på ett år tiodubblat sin asylinvandring. Filialer har senare bildats även i andra länder, däribland Sverige. Organisationen är uttalat invandringskritisk och ser som en av sina främsta uppgifter att hålla gatorna trygga för de egna medborgarna mot de våldsbrott – misshandel, rån, våldtäkter osv – som begås av migranter.

Soldiers of Odin eftersträvar ett gott samarbete med polisen, som dock inte vill ha med gruppen att göra.

Men när Expo granskar grupperingen ser vi att deltagarna är grovt kriminella och har en bakgrund i samma typ av brottslighet som de nu säger sig bekämpa:

En majoritet av de svenska aktivister som Expo identifierat har även dömts för grova brott. Av de 15 aktivisterna i Stockholm är 8 dömda för en rad brott. Misshandel, narkotika och grova rattfyllor återkommer, men även hemfridsbrott, vapenbrott och besöksförbud efter kvinnomisshandel återfinns bland domarna.

En 33-årig Soldiers of Odin-aktivist är till exempel dömd för att ha misshandlat två kvinnor han haft en nära relation till. Den senaste misshandeln skedde år 2013 framför parets gemensamma barn. Sex år tidigare slog han sönder en lägenhet till en annan kvinna han haft en relation till. När kvinnan kom hem dunkade han hennes huvud i väggen och skrek att hon aldrig fick träffa någon annan.

En annan 32-årig Soldiers of Odin-aktivist dömdes för att år 2004 ha tagit strypgrepp på en kvinna och tryckt henne över ett altanräcke tills hon förlorade medvetandet. Han är även sedan tidigare dömd för en annan misshandel, övergrepp i rättssak samt narkotikabrott.

Ytterligare minst tre personer bland de som patrullerade som Soldiers of Odins i Stockholm var dömda för misshandel. En har dömts för rån. Tre är dömda för narkotikabrott och flera för grov rattfylla.

En annan sak som är anmärkningsvärd med Avpixlats artikel är hur de pixlat deltagarna, något som såklart försvårar identifieringen av de inblandade. Men såklart, det är väl skillnad på kvinnomisshandlare och kvinnomisshandlare enligt Avpixlat:

Snälla, kan vi diskutera ironin i detta…..

Publicerat av Inte rasist, men den 13 mars 2016

youve-never-seen-a-hypocrite-before


Stötta vår verksamhet
  • 3.5K
    Delningar