Hej Martin Kinnunen!

Vi förstår att du har det lite körigt nu, efter vårt senaste avslöjande. Många ringer säkert och frågar dig om vad ni ska göra åt Bengt Nilsson, rasist och ordförande i SD i Flen. Vi vet också att du inte tycker så mycket om oss, men vi hoppas att du iallafall läser det här. Vi tänkte nämligen ge dig lite hjälp på traven. Svaret du gav till Nyheter 24 angående Nilsson kommer du nog nämligen bli tvungen att återanvända snart! Om du inte kommer ihåg vad du sa så var det:

Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier.

Nu är du säkert nyfiken på vad det är som kan ha hänt nu. Jo, du förstår en av dina partikamrater har gjort något dumt på Twitter. Något som skulle kunna kalla för ”rasistiskt” eller ”främlingsfientligt” eller, om man tycker att såna ord är för laddade, så kan vi nöja oss med ”vidrigt”.

Det är Christoffer Dulny, andre vice ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholm stad, som är i farten nu igen. Senast twittrade han rasistiskt om romer , nu väljer han att ge sig på muslimska kvinnor istället. Kvinnor som troligtvis inte har gjort honom något ont, men som han ändå väljer att både smygfota och skriva minst sagt olämpligt om. Ingår det i er kommunikationsplan? Att Dulny beskriver såväl romer som muslimer som skapare av otrygghet är faktiskt ganska talande - för hans syn på människor av andra ursprung och religioner. Och det är ingen vacker bild han målar upp av sig själv. Ingår DET i er kommunikationsplan?

Vi tar nu för givet att du, Martin Kinnunen, kommer att ta Christoffer ordentligt i örat och även se till att det blir ett ärende till ert medlemsutskott. För visst vore det märkligt om Dulny undslipper kritik när en ordförande i en annan lokalavdelning blir ett ärende för medlemsutskottet när han gör något gravt olämpligt i sociala medier?

Vi undrar vidare hur man egentligen ska tolka ditt uttalande (Ja, du vet: ”Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier”.)? Ska vi ta det som att det är helt okej att vara rasist inom SD… så länge man inte kommunicerar ut det så att andra får se?

Slutligen hoppas vi nu innerligt att du kommer att ta tag i den här saken. Det är förstås bedrövligt att ni ska ha rasister i ert parti, och dessutom på så höga positioner. Vi väntar med spänning för att se hur lång tid det tar innan namnet ”Christoffer Dulny” hamnar i högen för potentiella uteslutningar. En hög som, vid det här laget, borde vara ganska tjock.