Det går inte helt bra för Sverigedemokraterna just nu. Visst slår de rekord efter rekord när det kommer till opinionsundersökningar, vilket kanske har gett Åkesson viss hybris, men inom partiet är det inte helt frid och fröjd.  Förutom den nyligen införda nolltoleransen mot rasism och extremism, och en kommunikationsplan som går ut på att unga arga män helst ska sluta vara unga arga män, (två åtgärder som enligt källor upprör på sina håll inom partiet) så tycks pengar vara en problemfaktor i partiet.

Expressen kunde häromdagen presentera en stor granskning av de olika pengabråk som rasar eller har rasat inom Sverigedemokraterna. Knappt något distrikt tycks vara skonat från ekonomiska gräl och konflikter. Inte ens partitoppen tycks kunna hålla humöret när det kommer till pengar. Expressen publicerade nämligen även delar av ett mail skrivet av partisekreterare Björn Söder, angående kostnaden för trycksaker som någon hade beställt:

”För helvete!!! Vem fan har godkänt detta till denna kostnad?????”

Vi tar för givet att detta mail måste vara ett såkallat avancerat hack och att raden ovan inte är skriven av Björn Söder, för som det står i SD:s nya kommunikationsplan:

Sverigedemokrater är engagerade, sakliga, omtänksamma och positiva

Det borde väl inte minst gälla partisekreteraren, kan man tycka. Söders mail är visserligen skrivet i november 2011, så kanske det helt enkelt är så att han lagt grunden till följande stycke i kommunikationsplanen:

Sverigedemokrater väljer sina ord med omsorg och använder ord som riskerar att tas emot med ilska eller upprördhet endast i mycket sällsynta fall, och då bara när sådana ord med säkerhet gagnar syftet och underlättar kommunikationen.
De tillfällen då vi har något att vinna på att använda såväl svordomar som andra begrepp som kan uppfattas som stötande är så få att grundregeln är att de helt ska undvikas.