Granskning

Riksdagsledamöter(SD) sprider fanatiskt rasideologisk och homofob propaganda-kanal

Av:
Christopher Gummesson
Magnus Esser Bengtsson

Ett tjugotal  medlemmar hotas nu av uteslutning från Sverigedemokraterna. Bland orsakerna till det anges  bland annat att man har spridit och sympatiserar med ”ideologiskt avvikande åsikter”. Att medlemmarna som står under utredning i regel också har varit kritiska mot partiledningen betraktas som en olycklig slump.

Så vad är ”ideologiskt avvikande” för Sverigedemokraterna? Skulle man kunna tänka sig att ett gäng som förespråkar ”Nürnberg-rättegångar” för ”kulturmarxisterna” bakom ”folkmordet” på det svenska bondefolket, föraktar ”rasblandning” och kallar RFSL för ett pedofilnätverk kanske avviker pyttelite från den socialkonservativa ideologi som SD påstår sig stå för?

I så fall kan vi meddela att SD har en hel del att jobba med internt.

Granskning Sverige är en youtube-kanal som producerar högerextrem propaganda i reportageform. Den drivs av tre personer som påstår sig heta de tacksamt vanliga namnen Johan Andersson, Erik Johansson och Maria Johansson. Konceptet går ut på att programmakarna ringer upp olika makthavare och opinionsbildare för att ”sätta dom på plats”. När de får svar bemödar de sig med att låta allmänt sinnesförvirrade, så till den milda grad att intervjuobjektet så småningom tröttnar och lägger på. Sedan berättar Granskning Sverige för lyssnarna hur detta ska tolkas. Spoiler alert: För det mesta sägs det bero på att intervjuobjektet fegar ur och inte klarar av att svara på de tuffa frågorna.

Ohederlighet och rena lögner är dock inte det mest problematiska med Granskning Sverige. Inte sällan redogör programledarna öppet för sina personliga åsikter, och de drar åt det riktigt obehagliga hållet. Låt oss bjuda på några smakprov på hur det kan låta.Mattias

I ett avsnitt ringer de upp Aftonbladetjournalisten Richard Aschberg (som förövrigt är en opålitlig person enligt programmet eftersom hans farfar hade kommunistsympatier) och frågar varför Expressen inte skriver ut etniciteten på sexualförbrytare. När Aschberg påpekar att ”det inte är en ras som begår våldtäkt utan personer” är det dags för Granskning Sverige att klippa in en voice-over där man berättar för lyssnarna hur de ska tänka:

”Det här är klassisk kommunistisk och kulturmarxistisk retorik. När den gruppen man vill hylla, i detta fall hatande somalier som begår brott handlar det om individer. När det handlar om agendasvaga grupper, till exempel så kallade nazister, rasister och svenska vita män, då kollektiviserar man och pekar ut hela gruppen som skyldig.”

Programmet präglas genomgående av vad som angränsar till nazistisk propaganda. Granskning Sverige målar till exempel upp bilden av att organisationen RFSL och den svenska ”böglobbyn” har en dold agenda som syftar till förinta det ”normala”, det vill säga kärnfamiljen. Eller som de också benämner det: ”psykiskt stabila svenskar”. Programledarnas gränslösa avsky mot homosexualitet gör sig också tydlig genom följande citat:

”Gaylobbyn arbetar konstant för att förflytta gränsen närmare fri pedofili till exempel genom att föreslå homosexuellas rätt till adoption”.

I episoden förmedlas också följande tankar om Socialdemokraternas förra partiledare Mona
Sahlin:

”Hon har personligen brutit med normaliteten genom att först skaffa barn med en chilensk kommunist på 70-talet för att sen snabbt separera och lämna ett rotlöst barn, som i sin tur åkte till USA i unga år och gifte sig med en svart man. Mona Sahlin vill till varje pris att den normala svenska kärnfamiljen med rågblonda barn skall splittras, integreras och därmed förintas. Kanske är detta även HBTQ-rörelsens agenda?”

I samma program påstår även Granskning Sverige att:

”Våldtäkter från invandrare leder till ökad integration tack vare att offren känner samhörighet med den mörke förövaren.”

I ett annat avsnitt beklagar man sig över att den svenska skolan lär ut anti-vit propaganda i samband med undervisningen om slaveriet.

”Inte ett ord nämns om hur dom vita berikade afrikanerna med kultur och sport.”

Anledningen till att kolonialiseringen och slaveriet beskrivs som en dålig grej i svensk historieundervisningen är enligt Granskning Sverige ett led i kulturmarxistisk indoktrinering.

”Tillsammans med det tidigare pedofila nätverket RFSL tillverkar ’Forum för levande historia’ värderingsövningar vars syfte går ut på att indoktrinera barnen till rasblandning, till homosexualitet, samt hat mot västerlandets kultur och värderingar.”

Att den svenska skolan lär barn att det är okej att älska vem man vill, oavsett hudfärg eller kön, skulle vissa kanske tycka är en ganska sympatisk grej. Inte programledaren för Granskning Sverige. Han föreslår istället ganska drastiska åtgärder för att komma tillrätta med problemet.

Att genom hjärntvätt utrota det naiva och snälla svenska bondefolket och deras kultur bör kanske likställas med ett framgångsrikt folkmord. Kanske bör dom skyldiga, till exempel Forum för levande historia, dömas för brott mot folkrätten i en ny Nürnberg-rättegång.

Ständigt återkommande i programmet är klassiskt fascistiska konspirationsteorier om degenerering. Folket har ”tämjts och försvagats med festande, droger och sex” och lurats av en ”dekadent liberal freds- och kärleks-argumentation”. Filosofen Michel Foucault, som tydligen anses vara en av tänkarna bakom denna världsomspännande konspiration, betecknas utan vidare som pedofil. Som lyssnare lämnas man i en stark känsla av att källa behövs.

Även Stefan Jacobsson, partiledare för nazistiska Svenskarnas parti, medverkar i ett avsnitt. I vad som närmast kan beskrivas som ett kompis-samtal behandlas Jacobsson som ett sanningsvittne om att public service är opartiskt. Som bevis anges att SvP inte får lika mycket talartid som det ”kommunistiska” Feministiskt Initiativ.

Detta är bara några av dom absurditeter som framförs av Granskning Sverige. Det kanske inte vore något större problem om det bara var en obskyr youtube-kanal som nazister kan gråta till. Men faktum är att programmet börjar bli en stor spelare bland nationalisternas alternativmedier. Det senaste avsnittet har till exempel över 60 000 visningar. För detta kan man tacka den draghjälp man får från till exempel Avpixlat, som är tätt förknippat med toppskiktet i Sverigedemokraterna. De lägger nämligen upp flera av programmen på sin hatsajt.

Som om detta inte vore nog så får man hjälp med marknadsföringen direkt från Sverigedemokraterna. Partiets officiella tidning Samtiden har vid flera tillfällen lagt upp programmen på sin hemsida, och hänvisar till ”radiogrävarna Granskning Sverige”. IRM-favoriterna Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson sprider kontinuerligt programmet i sociala medier. Likaså riksdagsledamoten Josef Fransson. Granskning Sveriges facebook-sida gillas också av en lång rad SD-politiker. Åtminstone två av dem, Anders Forsberg och Jimmy Ståhl, är riksdagsledamöter.Kent Ekeroth

En annan anmärkningsvärd sak är att Mattias Karlsson som tillförordnad partiledare tyckte att det var lämpligt att använda Granskning Sverige som plattform. Under ett 30 minuter långt, öppenhjärtligt, samtal berättade han om sina politiska visioner. Samma Karlsson som alltså på löpande band öppnar uteslutningsärensden mot medlemmarför samröre med ”ideologiskt avvikande” grupper.

Jonathan Leman arbetar som researcher på stiftelsen Expo, den organisation som Mattias Karlsson själv kontaktade för att få information om högerextrema rörelser. När vi visar Leman citaten ur programmet beskriver han det som ”grov högerextrem propaganda, präglad av rasideologi och grov homofobi som inte skiljer sig nämnvärt från det som sprids på nazistiska sidor”.

Om Sverigedemokraterna hade tillämpat sin nolltolerans någorlunda konsekvent skulle alltså Ekeroth och dom andra som sprider Granskning Sverige haft ett uteslutningsärende på sitt bord redan imorgon. Det återstår att se om så blir fallet. En kvalificerad gissning från vår sida är dock att Ekeroth och gänget kommer vissla vidare i riksdagshuset som om ingenting har hänt.

 

PS: I kommande avsnitt av IRM-podcast fortsätter vår granskning.

Kent 4Kent 3Kent 2
ThoralfSamtidenJosef Fransson Jimmy ståhl Jimmy ståhl gillar Avpixlat
Anders Forsberg


Stötta vår verksamhet
  • 2.5K
    Delningar