Granskning

Riksdagsledamot(SD) till ungdomspolitiker - sluta gnäll och åk hem, du är inte svensk

Ibland är Sverigedemokraterna extremt tydliga i hur de ser på meningsmotståndare som inte delar deras åsikt, framförallt om de är muslimer. Riksdagsledamoten Jeff Ahl deklarerar med all tydlighet på Twitter hur han ser på Semanur Taskin, språkrör i Grön Ungdom i Stockholm: ”Åk hem”, ”Jag tycker hon borde lämna Sverige”, ”Däremot vill jag att Sverige ska återgå till att bli ett land som är oattraktivt för henne att leva i” och ”Jag anser inte att hon är hemma eftersom hon inte är svensk i mina ögon”. 

Uttalandena ovan är saxad från en konversation som Jeff Ahl har på Twitter. Konversationen grundar sig i den debattartikel som Taskin skrivit på Aftonbladet, en artikel som Ahl ogillar såpass att han ogiltigförklarar hennes svenskhet och vill att hon lämnar landet:

1

 

Ahl menar att det inte finns något problem med hans önskan om att hon ska lämna landet eftersom Taskin fortfarande får behålla sin åsikt. Den ska bara inte yttras här:

2

3

Ahl avslutar sin rant med att förklara varför Taskin diskvalificerar sig som svensk:

5

Det här med att en avvikande åsikt kan förlora dig din svenskhet är inte något konstigt i SD:s värld, det står till och med inskrivet i principprogrammet:

På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur.

Så vänta er inga repressalier mot Ahl, han säger endast vad partiet tycker…


Stötta vår verksamhet
  • 1.3K
    Delningar