Granskning

SD blåljuger om försök att få IRM-skribent utslängd från kommunfullmäktige

Tidigare under dagen berättade vi om hur SD-politiker från Borlänge försökt fått undertecknad utslängd ur kommunfullmäktige under tisdagskvällen. Det hela har uppmärksammats i P4 Dalarna och lögnerna stod som spön i backen när SD:s politiker Per-Erik Åkerström försökte bortförklara händelsen och lägga skulden på mig. Men låt oss ta det från början och S-politikern Mari Jonsson som uppmärksammade Åkerströms försök att få mig utkastad:

10584278_10152441164082477_2143435757_o

Mari Jonsson. Bild tagen under fullmäktige.

P4 Dalarna bjöd in Åkerström att diskutera live, men han tackade nej. Däremot gick han med på en bandad intervju där han helt ogenerat ljög sig blå. Intervjun börjar vid 05.53 om den inte startar automatiskt från den tidpunkten:

Även om jag i intervjun påpekar det absurda i Åkerströms lögner så tänkte vi vara övertydliga här.

Påstående nr 1: ”Han knäppte kort på bara oss Sverigedemokrater”

Svar: Nej det gjorde jag inte, tvärt om, jag knäppte kort på folk från S, C, M, V och SD. Bifogar här en skärmdump från mappen med andra politiker än SD.

Namnlös

Påstående nr 2: När en kille(SD-politiker) bad honom radera korten så knäppte han(jag) ett kort rakt i ansiktet på honom.

Svar: Det här är en direkt lögn och något rörigt rent kronologiskt då Åkerström går fram till ordförande ungefär samtidigt som Stellan Stellansen(SD och på bild) försökte förmå mig att radera bilderna. Så Åkerström kan omöjligt hört den påhittade historian om att jag skulle ha knäppt kort mitt i Stellansens ansikte innan han gick fram till ordföranden för att få mig utslängd. Däremot så är det sant att jag knäppte kort på Stellansen, ett foto som visar att Åkerström står mellan oss. Det är precis efter detta foto Åkerström går fram till ordföranden och försöker få mig utslängd:

sdfsdfsd

Stellan Stellansen SD Borlänge

Bilderna ovan är tagna från andra sidan rummet med zoom, något som illustreras på bilden nedan. Brun 2 är Stellan:

Kommunfullmäktige Borlänge

Taskig illustration av lokalen

 

Förhållandet är istället precis tvärt om. Jag rörde mig hela tiden inom den röda stora cirkeln för att inte störa mötet och det var istället SD:s Stefan Andersson(brun 1) som kom fram och blev närgången mot mig när han ställde sig på ett avstånd av 1-1,5 m och började fota.

Stefan Andersson, närgången fotograf

Stefan Andersson, närgången fotograf

Påstående nr 3: Jag försökte få honom att sitta på läktaren, inte slänga ut honom.

Svar: Förutom att Mari Jonsson bevittnade Åkerströms uttalande så kan man också höra uttalandet på inspelningen från kommunfullmäktige. Det är svagt och ni måste höja volymen rejält, men vid 04.26.50 kan ni avgöra själva. En av våra följare påpekade att Åkerström kanske säger att han vill få upp mig på åhörarplats, men det är inte fören efter att Åkerström försökt fått mig utkastad.

Påstående nr 4: ”Han är väldigt oseriös som knäpper kort på nyvalda politiker”

Svar: Varför i hela H*#”¤ skulle det vara oseriöst!?

Påstående nr 5: ”Hans uppgift är att skrämma bort förtroendevalda”

Svar: Det här är faktiskt sant, det är illuminati, jultomten och en arabisk shejk som betalar mig för att skrämma bort Sverigedemokraterna genom att komma på kommunfullmäktiges öppna möten. Så är det. All true!

CmEaVlg

Vi kan bara konstatera att SD än en gång fastnat i det nät av lögner man själv vävt. Men vi ska vara schyssta för en gång skull och ge SD ett tips. Nästa gång någon av oss dyker upp på ett kommunfullmäktige så pröva att höja nivån över mellanstadienivån, då slipper ni framstå som ett gäng griniga tioåringar…


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela