Granskning

SD fortsätter att kräva skattepengar för ingenting - vi ska ha betalt för tomma stolar

Written by Henrik Johansson

Sedan att valet 2010 har hela 57% procent av Sverigedemokraternas ledamöter i kommunfullmäktige hoppat av sina uppdrag. Detta trots att Jimmie Åkesson lovade sina väljare att det inte skulle bli några fler tomma stolar. Men 57% tomma stolar och total inaktivitet är inget som stoppar SD från att kräva pengar av skattebetalarna runt om i landet. Nu senast är det SD Hofors inaktivitet som man vill få ut skattepengar för:

SD i Hofors fick 7,3 procent röster vid valet 2010. Men ledamöterna för de två mandaten har knappt varit närvarande i kommunfullmäktige. Sedan slutet av 2012 står SD:s två stolar tomma.

Nu kräver Roger Hedlund att Hofors kommun betalar ut partistödet för 2013, som motsvarar 49 000 kronor i skattepengar.

Hofors kommunchef Ulf Strömstedt menar att SD omöjligen kan få partistödet eftersom de inte varit närvarande på mötena. Fullmäktige antog nya regler hösten 2012 som säger att partistödet bara utbetalas om ledamöterna närvarat vid minst hälften av sammanträdena.

– Våra regler är solklara. Politikerna var eniga om att fatta beslut om den ändringen, säger Ulf Strömstedt.

Men Roger Hedlund menar att regeländringen bara gjordes för att snuva SD på pengarna.

– De ändrade reglerna mitt i mandatperioden. Det är väldigt omoraliskt sätt att agera på i en demokrati. De anser att vi inte uppfyller reglerna i deras eget påhittade lilla dokument, säger han.

Tydligen är en bred demokratisk överenskommelse inte mer än ett ”påhittat litet dokument” och omoraliskt. Hmmm hur ser de Hedlund på att man inte gjort ett s*#t för att göra sig förtjänt av skattebetalarnas pengar?

Är det rimligt att begära ersättning när SD aldrig är där?

– Jag utgår bara från vad kommunallagen säger och inget annat. Pengarna är till för att partiet ska kunna verka, agera och skapa opinion utifrån att man fått ett stöd från väljarna

Vet du vad vi anser omoraliskt och jävligt fräckt Hedlund? Jo, att kräva pengar av skattebetalarna för ett jobba man inte utfört. Det är omoraliskt om något!

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 300
    Delningar