Granskning

SD Habo försökte stoppa kommunfullmäktige från att skicka tips till IRM

Written by Henrik Johansson

Efter att IRM avslöjade att SD-politikern Lennart Karlsson stod bakom kontot UNobserver har Sverigedemokraterna i Habo gått på defensiven. I ett desperat försök att stoppa fortsatt granskningen av partiet har SD Habo nu väckt frågan i kommunfullmäktige om det är okej att fota deras ledamöter för att sedan skicka till oss på IRM. 

Bakgrunden till frågan är att vi på IRM i juni kunde avslöja att Lennart Karlsson var tillbaka i kommunfullmäktige trots de rasistiska kommentarer som avslöjats med på diverse rasistiska bloggar.

sdfdffdh

När frågan kom upp valde fullmäktige att inte ta upp den trots SD:s protest(votering 5 mot 27) då det är skyddat i grundlagen att granska politiker. Det är inget som fullmäktige skall hantera.

Även Karlsson var på plats för Sverigedemokraternas räkning trots att det gått 4 månader sedan avslöjandet:

14087443_1671036256550011_901790809_o

Karlsson i talarstolen för SD

Karlsson anmäldes i maj för hets mot folkgrupp och uppvigling:

Det Lennart Karlsson anmäls för är hets mot folkgrupp vilket syftar på de kommentarer som beskriver olika folkgrupper och muslimer i rasistiska ordalag och i nedsättande termer. Eftersom att det förekommer detaljerande våldsbeskrivningar mot utpekade folkgrupper bland kommentarerna anmäls han även för uppvigling.

Att Karlsson inte uteslutits efter 4 månader och tillåts företräda Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige är inte bara anmärkningsvärt, det är en skymf mot alla invånare i Habo.


Stötta vår verksamhet
  • 982
    Delningar