Granskning

Gruppledare(SD) - uttalande om krigsbrott ligger i gråzonen och bryter inte mot SD:s nolltolerans

Nu reagerar SD Habos gruppledare Morgan Malmborg på IRM:s granskning av Lennart Karlsson och deras förklaring är allt annat än stringent. Det hela börjar med att Malmborg säger till Jönköpingsposten att Karlssons påståenden om, bland annat, att han bränt folk inne inte är ett brott mot SD:s nolltolerans och att vissa uttalanden ligger i en ”gråzon”. Malmborg menar samtidigt att Karlssons konto blivit kapat av ”vänsterextrema” krafter och det hela handlar om en förtalskampanj mot SD.

Det hela börjar alltså med att JP intervjuar Malmborg om Karlssons uttalanden:

Vad tänker du om det han berättade om sin utlandstjänst?

— Jag vet inte om det är något speciellt du tänker på, det är inget som är nytt för mig.

Det här med att, på frågan om han låst inne folk i brinnande kyrkor, svarar han att det kanske fanns en bakdörr, vad tänker du om det?

— Jag vet inte om det är krigsbrott, är man i krig har man väl rätt att döda folk. Det är så man gör i krig, säger Morgan Malmborg.

[…]

Vad tänker du om hans svar att det inte är verifierat att någon dog?

— Jag vet inte, så är det alltid i krig, mycket hemskheter på båda sidor. Sen är det väl själva befälet i så fall som gjort sig skyldig till krigsbrott, i så fall var han bara en i mängden, säger Morgan Malmborg.

Malmborg menar redan här att någon smugit sig in på Karlssons konto och ”kryddat” kommentarerna, men han säger även att de är helt okej gentemot SD:s nolltolerans mot rasism:

SD i Habo har dragit igång en internutredning för att undersöka de kommentarer som skrivits.

— Av de vi sett är vissa inom gråzonen men de är helt okej gentemot nolltoleransen. Lennart har skrivit kommentarer, sen är det något som kommer senare när Lennart Karlsson gått därifrån och skriver, de är inte från samma IP-adress, tydligen kan man göra så på både Disqus och Facebook.

Hur skulle man kunna göra det?

— Jag vet inte, men vi pratade om att det är vanligt förekommande.

Vet ni att det har skett i det här fallet?

— Enligt Lennart är det så för han känner inte igen de grova kommentarer som ni sa, så det måste vara så.

Han besvarar ju många av kommentarerna i vår intervju?

— Ja, men de var inte på samma nivå, utan de var liknande bara, de har förvrängts enligt Lennart, det var vad vi kom fram till, säger Morgan Malmborg.

Under tisdagsmorgonen deltar även Malmborg i P4 Jönköping där pekar han ut att vänsterextrema krafter som de skyldiga, något Malmborg säger är vanligt förekommande:

– Lennart nekar till att han skrivit det och vi håller på med en intern utredning och inget tyder på att det är Lennart som har skrivit det. Lennart känner att det är en förtalskampanj från JP. Men skulle det vara sant så skulle det vara allvarligt, men inget tyder på det i dagsläget. Lennart överväger att göra en polisanmälan för förtal, säger Morgan Malmborg.

Morgan Malmborg nekar inte till att Lennart Karlsson skrivit under signaturen, men enligt Malmborg så tyder det mesta på att det är vänsterextrema krafter som står bakom det här.

– Kontot har han men man kan kapa konton. Det är rätt vanlig att vänsterextrema krafter går ut och gör så för att få SD-politiker i dåliga dager och sen vänder sig till media, säger Malmborg som ger en känga åt JP.

– De måste ha mer på sina fötter innan de går ut. Man kan inte köpa uppgifter av kriminella vänsterkrafter.

Av en händelse så är det, enligt Malmborg, bara de värsta kommentarerna som skrivits av dessa ”vänsterextrema krafter”…

giphy

Vår tidigare granskning av Karlsson:

  1. SD-politiker erkänner – jag har låst in muslimer i en kyrka och låtit den brunnit ner
  2. SD-politiker – jag kommer bygga en bomb och spränga mig själv i en moské

Stötta vår verksamhet
  • 714
    Delningar