Granskning

SD motionerar - Ingen Fängelselyx

Sverigedemokraterna har senaste tiden skrutit ganska mycket om att de lämnat in jättemånga motioner till Riksdagen. De skriver själva på sin Riksdagsblogg:

SD har under denna allmänna motionsperiod lämnat in 328 motioner, vilket är flest motioner per ledamot, dvs 16,4 stycken i snitt. Sett till totalt antal motioner är Sverigedemokraterna det parti som lämnat in tredje flest motioner, direkt efter Socialdemokraterna och Moderaterna.

Självfallet gör detta oss omåttligt nyfikna. Vad kan de ha motionerat om? Och självfallet delar vi med oss av det vi finner till er läsare, så vi kan med glädje presentera: Motionskollen! Vi börjar med en liten nätt motion undertecknad Kent Ekeroth. Motionen har titeln ”Ingen fängelselyx” och handlar om att utländska medborgare kommer hit och latar sig i våra jättelyxiga, bekväma fängelser bara för skojs skull. Nåväl, det är iallafall den uppfattningen man får av motionen ifråga. Men! Ekeroth har lösningen på detta:

Jag vill därför att regeringen återkommer med ett förslag om att bygga en ny form av kriminalvårdsanstalt för utländska medborgare som ska utvisas, avvisas eller väntar på beslut om sådan åtgärd. Denna nya form av kriminalvårdsanstalt ska vara human men spartansk – mat och husrum ges, men i övrigt inga former av ”fängelselyx” – d.v.s. ingen god standard eller några rehabiliteringsåtgärder.

Är du utländsk medborgare och åker i finkan i Sverige ska du således inte tro att det blir någon dans på rosor! Vi kan inte låta bli att fundera över vad som egentligen räknas in i ”ingen god standard”. Innebär detta att personer som sätts i dessa särskilda utlännings-fängelser inte kommer få se på Tv? Inte läsa tidningar? Bli isolerade totalt från omvärlden? Det låter ju väldigt sunt. Men så ska de heller inte rehabiliteras, för Ekeroth skriver i motionen:

Skattepengar slipper gå till personer som ändå inte kommer att finnas i landet efter avtjänat straff alternativt aldrig kommer ut

Ekeroth avslutar sin motion med:

Förslagsvis ska de förvaringsplatser som är ämnade för utländska medborgare ligga innan eller i närheten av gränspassager för att underlätta och effektivisera hanteringen av av- och utvisade eller de som väntar på beslut.

”Förvaringsplatser”. Smaka på ordet en stund. Och kom sedan ihåg - det Ekeroth pratar om är människor.
Förövrigt så undrar vi om även norskar, finnar och danskar kommer få sitta i dessa ”förvaringsutrymmen” vid eventuella brott?


Stötta vår verksamhet