På Sverigedemokraterna i Vingåkers officiella facebooksida kan en läsa flera rasistiska inlägg, bland annat påstår de att barn som har en svensk och en invandrad förälder får lägre IQ. Vi på IRM har nu pratat med kommunfullmäktigeledamoten Jan Bergström som vid en direkt fråga bekräftar att han är rasist och att han står för inläggen på Vingåkers officiella FB-sida.

Vingåker 1 iq

Du påstår att om vi svenskar skaffar barn med invandrare så kommer deras IQ bli runt 80?

-Ja det var lite elakt, det stämmer. Det är en aningen elakt, det står också att de kan skriva ut tal åt riksdagsledamöter.

Det är också en aningen rasistiskt skrivet

-Ja ohh ja, jag är rasist, visst är jag det

Du påstår också att det är invandrare som eldar upp asylboenden

-Jajjemensan, det är inga svenskar som eldar, det är dom själv.

Om vi ska finna något positivt i Bergströms rasism så får det väl vara att han är en av få Sverigedemokrater som öppet erkänner att han är rasist….. Eller som han själv sa: ”Jag skriver inget som jag inte står för…”

***UPPDATERING***

Nu har även Kkuriren intervjuat Bergström och där bekräftar han sin rasism:

När kkuriren når Jan Bergström säger han:

– Det är mina åsikter, inte Sverigedemokraternas officiella.

Är du rasist?

– Det får man väl säga, det beror på vad man kallar rasist. jag tycker bättre om min egen familj än andras, och tycker bättre om mina egna ungar än andras.

Har andra i SD i Vingåker reagerat på det du skriver?

– Man säger att man är tacksamma för att jag har sidan och bloggar. Att det är bra att jag skriver och att man måste skriva för att visa att man finns. Det är bra att någon profilerar oss, men det är ingen som sagt att just jag är bra på att blogga.

– Men ingen har reagerat på mina åsikter.

Vingåker 1 araberafrikaner Vingåker 1 bränder Vingåker 1 hånar ensamkommande Vingåker 1 läkare Vingåker 1 vi vill inte ha hit