Granskning

SD i öppen strid med SD Jönköping om ordförande - han verkar förvirrad och bör avgå

SD Habos ordförande Morgan Malmborg ska snabbutredas av Sverigedemokraterna efter att han kritiserat SD:s pressavdelning på riksnivå, något du inte gör ostraffat i Sveriges mest toppstyrda parti. Malmborg har dock stöd från den egna avdelningen plus nu att SD Jönköping nu officiellt ger sitt stöd till partikamraten. 

Det var efter att Malmborg sagt att Henrik Gustavsson från SD:s presstjänst inte var lämplig för sitt jobb som SD valde att agera blixtsnabbt:

Under torsdagseftermiddagen tog Magnus Olsson kontakt med partisekreterare Richard Jomsof för att diskutera frågan, det resulterade i att Morgan Malmborgs uteslutningsärende kommer att öppnas på nytt.

— Efter samråd med vår partisekreterare Richard Jomshof kommer jag i egenskap av medlemsutskottets ordförande att föreslå att partiet på nytt och i sin helhet ser över ärendet och att det snabbehandlas, säger Magnus Olsson.

Partikamraten Olle Moln Teikie stödjer dock Malmborg och SD Jönköping går ut med ett officiellt uttalande på sin Facebooksida:

rtyrtujutytuyt

Wannling som undertecknat uttalandet är samme person som bara för ett par veckor sedan avslöjades med ett anonymt konto där mängder med grov rasism spridits. Samtidigt som Malmborg har ett starkt stöd lokalt så kallar Henrik Vinge(SD:s presschef) honom förvirrad och kräver hans avgång:

— Jag uppfattar Morgan Malmborg som en förvirrad person, om han inte självmant lämnar partiet måste han uteslutas, säger Henrik Vinge.

Sverigedemokraterna är ju inte direkt kända för blixtutredningar när det gäller uteslutningar för rasism, men nu gäller det inte ett rasistiskt uttalande. Nu gäller det kritik mot partiledningen, och då går det undan…

gteyrtyrtutru


Stötta vår verksamhet
  • 401
    Delningar