Granskning

SD-ordförande spred grov rasism - försvarar nu film som glorifierar Hitler

Bavid Bergquist facebook
Written by Henrik Johansson

Idag kan Expo avslöja att SD-ordföranden David Berquist försvarar filmen ”The Greatest story never told”, en film som glorifierar Hitler och förnekar förintelsen:

”En rakt igenom objektiv dokumentär med undantaget att Sovjets bombning av Sverige förmodligen aldrig fanns med i tyskarnas övertygelse om att Sovjet hade planer på att invadera.” skrev Bergquist den 19 november om propagandafilmen ”The Greatest story never told” i en diskussion med en förintelseförnekare på Facebook.

I filmen glorifieras Nazityskland och Adolf Hitler. Nürnbergrättegångarna kritiseras och det påstås att dödligheten i nazistiska läger inte berodde på massmord utan framför allt på sjukdomen tyfus. Det förnekas också att det fanns gaskammare. Enligt filmen har de allierade medvetet använt en vilseledande bevisföring och skapat en ”förintelsemyt”.

IRM rapporterade redan i Juli om Berquist och hur han gång på gång spred grov rasism. Bland annat menade Berqusit att det finns onda krafter som håller på att utrota Europas ”härskarfolk”:

Skärmavbild-2014-06-20-kl.-11.04.40-610x309

Trots vårat avslöjande har SD inte agerat och till Expo säger man inte kan ta Berquist uttalanden på allvar:

– Jag kan omöjligt ta det här på allvar när jag får det kastat på mig. Jag tycker du ska ta det med honom. Jag känner inte till det här, säger Vinge.

Borde inte Sverigedemokraterna intressera sig för det här och titta på det?

– Det går inte på basis av det här. Det är klart att skulle det vara så att det uppdagas skulle vi titta på det. Jag har inte fått några indikationer på att det skulle finnas något som jag borde titta i.

Får du inte det nu? Han har ju bland annat hyllat en film i vilken Hitler glorifieras?

– Men jag vet inte vad det är för film. Pressavdelningen hanterar inte sådana här saker, säger Vinge.

 

IRM har underättat flera högt stående SD-politiker om Berquists tidigare uttalanden redan under Almedalen.


Stötta vår verksamhet