Granskning

SD-ordförande vägrar ta time out efter rasistskandal - 100 personer kan ha använt mitt konto

Nu rapporterar Sveriges radio Jönköping att SD:s ordförande i kommunen vägrar ta time out efter att IRM avslöjat hans anonyma konto. I en kommentar till SR säger Roger Wannling att inte mindre än 100 personer kan ha haft tillgång till hans konto, och vi kan vara en av dessa hundra.

Ur SR Jönköpings artikel:

Roger Wannling har själv medgett att det var han som startade konto men till sajten säger han att sex personer haft tillgång till kontot som han själv administrerar.

– Det kan vara 100 personer som ligger bakom. Det kan vara ”Inte rasist, men…” som ligger bakom, säger Roger Wannling till P4 Jönköping när vi når honom på tisdagsmorgonen.

– Det är bara trams, fortsätter Wannling.

Länets ordförande, Björn Forsell, har nu uppmanat Wannling att ta en time out, men han vägrar:

– Distriktet har vädjat att han ska ta en time out men han har meddelat mig att han inte tänker göra det och det är han själv som bestämmer det, säger Björn Forsell.

Wannling fortsätter att peka ut oss som skyldiga till de rasistiska kommentarerna i Tranås tidning:

Det är ingen hemlighet att kontot med användarnamnet ”Belgian Blue” hör till Wannling, säger han själv. Han tror att inloggningsuppgifterna till kontot kan ha spridits vidare och att kontot har blivit kapat.

— Som av en händelse har det skrivits en massa dumheter, och som av en händelse har någon tipsat ”Inte rasist men…”. Jag har inget med detta att göra.

— Det kanske till och med är ”Inte rasist men…” som fått tag på nycklarna och skrivit kommentarerna. Deras existens går ju ut på att jaga sverigedemokrater, säger Roger Wannling.

Under morgonen kunde IRM avslöja att Wannling får ett massivt stöd för sina ursäkter och teorier i en sluten grupp för Sverigedemokraterna i Jönköping. Bland annat har partiaktiva skickat blommor till kansliet:

dffdhdfh

Även vi passade på att sända en hälsning till medlemmarna i den slutna gruppen:

dffdrtru


Stötta vår verksamhet
  • 933
    Delningar