Granskning

SD-politiker förnekar förintelsen och stoltserar med att han är nazist

Stiftelsen Expo avslöjade redan 2010 att en lokalpolitiker från Klippan under flera år varit aktiv på nazistiskt forum där han beskriver sig själv som en nazist och förnekar förintelsen. I alla andra partiet hade detta föranlett en uteslutning, men SD är inte som alla andra partier. 

På frågan ”Är du nationalsocialist?”, skrev Christian Hendlertz i januari 2008 på vit makt-forumet Nordisk: ”Ja”.

I samma inlägg svarade Hendlertz även på frågan ”tror du på Förintelsen?”, svaret löd: ”Absolut inte”.

Christian Hendlertz aktiviteter på Nordisk uppmärksammades av Expo redan inför valet 2010. Avslöjandet uppmärksammades också av Helsingborgs Dagblad. Christian Hendlertz var under ett par år aktiv på nordisk. Där publicerade han bland annat en prislista på vit makt-musik med album som ”White Pride World Wide ” och ”Blood and Honour”. I ett annat inlägg hyllar han vit makt-bandet Wiking Division, vars namn syftar på en Waffen SS division som bestod av utländska frivilliga som stred för Nazityskland.

Hedlertz har tonat ner sina nazism idag, men gillar samtidigt en nazistisk podcast på Facebook. När Expo når Mikael Eskilandersson, Sverigedemokraternas distriktsordförande i SD-Syd så har han inte tid att ta tag i Hedlertz nazistiska utspel:

Hur kommer du att agera nu?

– Just för tillfället har jag mycket annat att stå i. Vi har en valrörelse som dragit igång, om man säger så.

Hendlertz kandiderar i valet. Är inte det här prioriterat då?

Ja, men han kandiderar inte för distriktet, han kandiderar inte för oss i regionen. Jag går inte in och petar i kommunerna på det sättet. Det är så fall en fråga för medlemsutskottet, om han gjort något som är olämpligt. Inte för mig.

Inte för att vara den som är den, men det vore ganska bra om ni inom SD kunde lägga lite prio på Hedlertz då många med oss inte är särskilt sugna på få in FLER nazister i våra kommunfullmäktigen…

 


Stötta vår verksamhet
  • 64
    Delningar