Granskning

SD-politiker sparkas från SD och tingsrätten efter IRM-avslöjande

I veckan kunde IRM avslöja att SD-politikern och nämndemannen Karin Forell hånat en flyktingbebis genom att jämföra den med grisar. Det här avslöjandet genererade en hel del media och nu har Forell blivit av med sina uppdrag inom partiet och tingsrätten. 

Det började med att Forell under onsdagen blev ombedd att stanna hemma från den tingsrättsförhandling som hon skulle delta vid:

SD-politikern Karin Forell i Norrköping skulle idag ha suttit i förhandlingar som nämndeman i tingsrätten - alltså varit med och dömt i brottsmål.

Men det avstyrde chefen för tingsrätten, lagman Lars-Gunnar Lundh, efter att Karin Forell igår kommenterade en bild på en nyfödd flyktingbebis på nätet.

Och på fredagskvällen rapporterade Norrköpings tidning att Forell förlorade sina platser inom partiet:

Sverigedemokraterna i Norrköping har efter samråd med Karin Forell, som varit ledamot i kommunfullmäktige i Norrköping och nämndeman i Norrköpings tingsrätt, beslutat att hon lämnar samtliga uppdrag för partiet.

Men finns det inte risk för att SD utesluter för många?

– Nej, oavsett om de varit klumpiga, utryckt sig i affekt eller verkligen har sådana åsikter vill vi inte ha dem i vårt parti, säger Darko Mamkovic.

IRM har tyvärr tappat räkningen på SD-politiker som uteslutits efter vår granskning men att det skulle närma sig, eller klivit över, 40-talet skulle inte förvåna oss.

tumblr_lpw8rcXVls1qdslbvo1_500

Nedan kan ni höra vår intervju med Forell


Stötta vår verksamhet
  • 3K
    Delningar