Granskning

SD-politiker sprider uppmaning att skära huvudet av journalister - det var i all hast

SD-politikern Mats Ljungkvist från Bjuv delar den 20 februari ett inlägg där det uppmanas att journalister som inte skriver ”sanningen” ska få huvudet avskuret. Inlägget är postat i den gruppen ”TOTALFÖRBJUD VÅLDSIDEOLOGIN ISLAM! …i vårt land!” som Ljungkvist erkänner att han grundat och administrerar. Under samtalet med oss erkänner också Ljungkvist att han vill förbjuda islam i Sverige och säger sig själv vara kristen fundamentalist. 

Inlägget, som först uppmärksammades av Jack Werner, är alltså i grunden ett inlägg till Ljungkvists grupp som bland annat pryds av ett barn med avskuren hals: fgsdsfgfsdgd 12810340_10153329957672477_356534666_o I gruppen blandas ren och skär rasism med kvinnohat, två saker som inte sällan går hand i hand. Ha i åtanke då att Ljungkvist i intervjun med oss erkänner att han godkänner allt i gruppen: gdshdfgjd I samtalet med oss menar Ljungkvist att inlägget som han delat var ett misstag och att han inte fullt ut läst hela texten. Ljungkvist erkänner att han vill förbjuda islam och att han är en kristen fundamentalist, däremot nekar han till att det inskränker i religionsfriheten. Diskussionen måste höras med egna öron så vi rekommenderar er varmast att lyssna. Samtalet drar igång ordentligt runt 4.30:

Ett meningsutbyte som inte är av denna värld… 

Du kan byta religion i Sverige idag. Är det någon som lägger sig i det är det den personen som gör fel, eller den grupperingen. Du försöker förbjuda islam och därför inskränker du i religionsfriheten.

-Nej nej nej nej. Du kan inte säga jo på grund av den enkla anledningen att jag säger nej

Ursäkta vad sa du? Sa du att jag inte kan säga jo pga att du säger nej?

-Precis. Du säger ja och jag säger nej. 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar