Granskning

SD-politiker struntar i kommunfullmäktige om det är tråkigt

Vi har flera gånger belyst Sverigedemokraternas problem när det gäller företrädare som blir uteslutna eller självmant väljer att hoppa av. Nu senast kunde vi berätta om Lars-Erik Stadler som, efter interna konflikter, väljer att hoppa av med orden: ”SD är ett dött parti om några år” och en ganska uppgiven kommentar om att det finns alldeles för många lycksökare i partiet.

Vi känner dock att vi gett en lite orättvis bild av det hela, för i dagsläget är förstås inte alla SD:s stolar tomma.  Nej, självfallet finns det sverigedemokratiska företrädare kvar. En av dessa är Adam Marttinen. Han är gruppledare för SD i Sörmlands landsting och har de senaste dagarna blivit omskriven på ekuriren.se. Varför har han då fått denna uppmärksamhet? Är det för att han, likt sin partikamrat innan jul, röstat ja till ökat flyktingmottagande? Nej. Är det för att han visat framfötterna ordentligt? Nej. Är det för att han gjort något vettigt överhuvudtaget? Nej.

Snarare tvärtom. Det visar sig nämligen att SD haft minst närvaro vid landstingsstyrelsens möten de senaste två åren. Adam Marttinen, den här historiens huvudperson, var bara närvarande vid fem möten av elva. Vad har han då för anledning till detta, kan man fråga sig?

Själv förklarar Marttinen sin dåliga närvaro med att han prioriterar möten där partiets hjärtefrågor finns på dagordningen.

– Men är dagordningen mera slätstruken prioriterar jag annat.

Är det lite trist så kan man alltså stanna hemma från landstingsstyrelsens möten? Hmm…vi har en tråkig nyhet till dig Marttinen och vi ber om ursäkt på förhand om vi regnar på din parad, men: Att skylla på ”Nej det är tråkigt så det vill jag inte göra” kanske fungerade när man var tolv år gammal. Det fungerar definitivt inte när man har en förtroenderoll som politiker.


Stötta vår verksamhet