Granskning

SD-politiker utnyttjade barn för sexuell posering - min dator var fjärrstyrd

Written by Henrik Johansson

En SD-politiker i Sjuhärad dömdes under Juni för utnyttjande av barn för sexuell posering efter att ha hotat en tonårsflicka med att sprida hennes nakenbilder i syfte att få fler bilder. SD-politikern själv menar att hans dator varit fjärrstyrd, alternativt att någon kompis på en efterfest använt hans dator. 

Det var den 8 juni som politikern dömdes rapporterar Borås Tidning:

Politikern hotade tonårsflickan med att han skulle lägga ut nakenbilder av henne på nätet om hon inte poserade naken framför sin webbkamera. Efter hotet poserade hon naken och även då togs det i hemlighet bilder på henne.

Hovrätten anser att det är fastställt att datorn varken varit hackad eller fjärrstyrd, något som SD-politikern framfört under tingsrättsförhandlingarna. Rätten köper heller inte SD-politikerns tredje ursäkt där han påstår att någon på en efterfest använt datorn:

Men vid huvudförhandlingen i hovrätten gick åklagaren igenom den kommunikation som politikern haft från sin mobiltelefon den aktuella kvällen. Inget där ger på något sätt signaler om att det skulle ha varit fest hemma hos politikern. Hovrätten finner att det är ställt bortom rimligt tvivel att det är politikern som utsatt flickan.

Genom att hota henne har han fått henne att posera och då har han i hemlighet tagit bilder. I domen slås det fast att detta har gjort för att skada barnets hälsa eller utveckling.

SD-politikern har nu tagit ”timeout” från sina politiska uppdrag, men det är ännu oklart om han avgår från sina uppdrag.


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 2.4K
    Delningar