Granskning

SD-politiker ville ta över Sverige med vapen och fick sparken - efterträdare vill skjuta ”blatteungar”

För ett par veckor sedan skrev vi om den nytillsatta nämdekvinnan i socialnämnden för SD Lysekil som skrivit ett stort antal rasistiska inlägg i sociala medier om hur hon bland annat ville beväpna sig och ta tillbaka Sverige. Nu har även hennes ersättare, Daniel Arwidsson, avslöjats med ett rasistiskt inlägg på Facebook – men i hans fall  planerar SD inga åtgärder.

Sverigedemokraterna Lysekil verkar ha vissa problem med att fylla platserna i socialnämnden med människor som lever upp till den omtalade nolltoleransen. Förra representanten Annacarin Maisa hann bara sitta på positionen i lite över en vecka innan hon avslöjades med ett flertal rasistiska uttalanden och lämnade sitt uppdrag. Nu, bara ett par veckor senare, anklagas hennes efterträdare för samma sak.

Det var i en lokal debattgrupp för Lysekil för ett par dagar sedan en skarpögd postare länkade den nu bortstädade statusuppdateringen från Maisas ersättare, Daniel Arwidsson. Posten är från 2010, och Arwidsson skriver att han vill ha ”skottpengar på spydiga blatte ungar”. Till P4 Väst säger han att inlägget var skrivet i frustration och affekt för att någon skräpat ner på gården utanför hans bostad.

Sverigedemokraterna själva har valt att acceptera hans förklaring och inte öppna något uteslutningsärende för Arwidsson, ett beslut som tagits av Matheus Enholm, ordförande för SD i distriktet Västra Götaland Norra, i samråd med partiet på riksnivå.

Så här säger han till Bohusläningen:

Men är det rätt att peka ut en grupp på det sättet och skriva om skottpengar, även om man gör det i affekt?

– Enligt honom själv så vet att han att det var ett gäng invandrarkillar som hade gjort det. Hade det varit en annan grupp hade han pekat ut dem, om det varit en grupp svenskar som gjort skadegörelsen hade han pekat ut dem.

Hade han skrivit om skottpengar på svenskar då?

– Om han hade gjort det kan jag inte riktigt svara på. Men det är olämpligt skrivet, och det har han tagit tillbaka. Vi som parti ställer oss inte bakom det han skrivit.

Arwidsson har efter att snedsteget uppmärksammades låst sin Facebookprofil samt städat bort ett antal inlägg – däribland det som nu aktualiserats. Med tanke på att ett av argumenten bakom att han får sitta kvar som förtroendevald är att det aktuella inlägget postades innan han var aktiv inom Sverigedemokraterna kan det även vara intressant att veta att detta delade inlägg från februari i år är spårlöst försvunnet:

 

Uppdatering:

Vi kan här visa på ytterligare två skärmdumpar från tidigare i år. Frågan är ju om hans fortsatta förtroende kan anses förbrukat än?

 

Som avslutning finns även ett sidospår som kan tyckas lite lustigt i sammanhanget. Daniel har under en tid varit aktiv i den lokala debattgrupp där hans inlägg först lades ut, och med varierande framgång debatterat för Sverigedemokraterna. Efter att ha läst igenom hans historik kan vi konstatera att hans debatteknik bygger mindre på att föra fram politiska förslag och mer på att finna olika kreativa sätt tala om för sina meningsmotståndare att de är pajasar.

Här ser vi honom kommentera ett inlägg baserat på vår granskning av Annacarin Maisa. Cirkeln är sluten. Nu återstår det bara att se om han går samma öde till mötes, trots allt.

 

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll. Vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 907
    Delningar