Granskning

SD-politiker - feminster är halvgamla fruntimmer som inte lyckats få en riktig karl

Tommy Hansson har vi skrivit om så många gånger vid det här laget att han knappast behöver någon presentation. Däremot upphör han aldrig att förvåna oss. Han tycks ha problem med många olika delar av Sveriges befolkning, bland annat har vi skrivit flera gånger om hans smyghomofobi.

Det senaste i cirkus Hansson är en motion han lagt i Södertäljes kommunfullmäktige. Handlar den om ökade mänskliga rättigheter? Handlar  den om tolerans? Nä, klart den inte gör. Den handlar om att han vill se ett förbud mot ”all maskering inklusive niqab och burka” i samtliga kommunala inrättningar:

Som argument framför Tommy Hansson vikten av att kunna identifiera sina medmänniskor och att det finns maskeringsförbud vid demonstrationer.

Risken att motionen bifalles är dock tämligen liten:

Stadsdirektör Martin Andreae yttrade sig i ärendet det 25 september och föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen.

Ett förbud är ett hot människors grundläggande fri- och rättigheter i FNs deklaration för mänskliga rättigheter. Det strider också mot den nationella diskrimineringslagstiftningen, skriver Martin Andreae i sitt yttrande.

Han menar att om förbudet införs riskerar Södertälje att bryta mot såväl konstitutionen, nationell lagstiftning och universella deklarationer.

Är det förvånande att Hansson lägger en sådan här motion? Inte det minsta. Särskilt inte om man kikar igenom hans twitterflöde senaste dagarna. Där ges prov på hans syn på mänskliga rättigheter och hur hans grundläggande människosyn egentligen ser ut.

feminaziVi vet inte riktigt om Hanssons häftiga reaktion beror på att han känner sig träffad av Morans uttalande. Däremot tycker vi att det är lite läskigt att en såpass framstående företrädare för Sverigedemokraterna kvarhåller myten om att självständiga kvinnor och feminister är det bara för att de inte lyckats hitta en man. Det är knappast så att en kvinna behöver en karl i sitt liv för att vara fullvärdig. Och SD kallar sig ett parti för kvinnor..? Den andra tweeten är dock snäppet värre:

blablablaAtt ta tag i antiziganism är ingen viktig fråga enligt Hansson, som det verkar. Men vi kan inte bli helt chockade. Nog för att Sverigedemokraterna har en nolltolerans mot rasism - men den tycks liksom sluta gälla om rasismen är riktad mot romer. Eller muslimer. Eller såna de tror är muslimer. Eller…ungefär alla andra de tycker illa om. Och självfallet: nolltoleransen gäller förstås bara gräsrötterna och inte ledningen eller deras polare.


Stötta vår verksamhet
  • 3
    Delningar