Granskning

SD stäms på målvaktsarvode av Åkessons svärfar - familjeintrigerna och bolagsfifflet tätnar

Samtidig som Martin Kinnunen nu ”knuffas framför bussen” av Jimmie Åkesson och resten av partiledningen så har ytterligare en ekonomisk strid blossat upp i partiet. Denna gång gäller det Jimmie Åkessons svärfar, Johan Larsson, som nu stämmer partiet för att de inte betalar ut ett arvode för hans roll i bolagsfifflet, en roll Larsson själv kallar ”målvakt”. 

Expressens David Baas kunde redan september 2015 berätta att Larsson skickade kronofogden på Sverigedemokraterna och nu har alltså dokumenten nått tingsrätten. I dokumentationen, som ofta är bifogad till Jimmie Åkesson själv, kan en läsa hur Larsson agerat målvakt och strateg under likvidationen av Blåsippan AB:

grund

Något som idag bestrids av SD-toppen Richard Jomshof:

bestrider

Larsson har dock en hel del dokumentation och mejlkorrespondens som han menar visar att han visst haft ett uppdrag att agera målvakt åt Sverigedemokraterna. Larsson föreslår bland annat hur partiets förtroendevalda ska agera gällande Blåsippan AB, ett bolag Larsson liknar vid utbränt kärnämne:

Kärnbränsle och målvaktspeng

En annan strategi som Larsson luftar för partiet är att de ska försöka med en motattack på den tidigare SD-toppen Daniel Assai i en konversation med alla SD-toppar:

attackera assai

Vi kan också läsa hur Larsson oroar sig för medias vinkling angående hans familjeband till Jimmie Åkesson och SD-toppars inblandning:

strategi svärfar

En annan person som svarar Larsson är riksdagsledamoten Martin Kinnunen som nu står åtalad för grovt skattebrott. Kinnunen kallar fifflet i bolaget för uselt och skriver att Åkesson inte får framstå som osäker i dessa frågor:

uselt fiffel och åkesson får inte va osäker

När Larsson till sist börjar märka att SD inte vill betala ut hans arvode blir han märkbart irriterad och skriver i ett mejl till Johnny Skalin att han vägrar bakdatera något:

stake nog att skaffa riktig målvakt

När en läser denna dokumentation och det som framgått tidigare så finns det endast två slutsatser och dessa illustreras här nedan:

12467970_10153910369042460_1730095841_n

12606894_10153489824982901_302742381_n

 


Stötta vår verksamhet
  • 3K
    Delningar