I och med att Kent Ekeroth tycks bli kvar inom partiet (enligt siaren Björn Söder som är mycket bra på att förutspå hur personärenden kommer sluta) har vi en gång för alla fått beviset för att Nolltoleransen inte är vatten värt. Nu visar det sig också att ingen heller bör fästa någon större uppmärksamhet vid den nyskrivna kommunikationsplanen. I den står bland annat detta:

Det är ytterst sällan vi har något att tjäna på att sammanblandas med andra kontroversiella politiska aktörer, vare sig det handlar om en blogg, tidning eller en organisation.

Idag kan vi nämligen läsa att SD inleder ett samarbete med den islamofobiska tidningen ”Dispatch International”, som bland annat Thoralf Alfsson tidigare uttryckt stöd för. Sverigedemokraternas medlemmar kommer alla få ett provnummer av tidningen som bland annat använder anonyma bloggen ”Affes” som källa, trots kritik som framförts mot den snedvridna variant av statistik som publiceras där.

När Publicistklubben Syd bjöd in Tryckfrihetssällskapets ordförande Ingrid Carlqvist till en debatt i måndags berättade hon att SD:s medlemmar kommer att få den nystartade tidning Dispatch International hemskickad till sig. I efterhand bekräftar hon att det finns en överenskommelse med partiledningen.

– SD fick frågan och tackade ja till att skicka ut ett första provnummer till sina medlemmar tillsammans med ett erbjudande om att bli prenumeranter, säger Ingrid Carlqvist, som också förklarar att det är partiet som står för portot. Det innebär ett ekonomiskt stöd på tiotusentals kronor.

Att SD inte bara tycker att en antimuslimsk tidning ska skickas ut till alla medlemmar, utan också stödjer den ekonomiskt, tycker vi rimmar illa både med kommunikationsplanen och Åkessons nolltolerans. SD väljer att skicka ut gratisnummer av en tidning som företräds av en kvinna som inte tagit avstånd från våldsamma English Defence League, en tidning som i senaste numret publicerar en artikel vars syfte är att avslöja Barack Obamas muslimska ursprung. På vilket sätt går det ihop med ”I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.” ?

(För mer information om tidningen ”Dispatch Internatioal” rekommenderar vi detta inlägg)

Bonusmaterial:

Detta är alltså grundaren till Dispatch när hon skriver om en skribent som blivit hotad med våldtäkt.

Inlägget har redigerats av fler i redaktionen

Vi rekommenderar Expo:s sammanställning av Dispatch och dess frontfigurers uttalanden:

Carlqvist kopplar ofta ihop invandrare med olika typer av brott. Bland annat våldtäkt.

 

”Och för varje år som går stiger antalet anmälda våldtäkter […] Men vi ska fortsätta att utan urskiljning ta in våldsamma och kvinnoföraktande män från länder från Afghanistan och låtsas att de blir precis likadana som vi i samma ögonblick de sätter sin fot på svensk mark”, skrev hon på tryckfrihetssällskapets facebook-sida.

 

I Dispatch International som Sverigedemokraterna sprider till sina medlemmar och som den ledanande Sverigedemokratern Richard Jomshof uppger står nära partiets värderingar, kan man läsa följande:

 

”den massiva invandringen av lågintelligenta från syd till nord förklarar varför Europa och USA blir dummare för varje dag” (Helmeth Nyborg,Dispatch International 29 september 2012)

 

”Genom den massiva invandringen av människor med betydligt lägre IQ rasar våra länder i rask takt ner mot den gräns där demokratin inte längre går att upprätthålla”(Helmeth Nyborg, Dispatch International 29 september 2012)