Granskning

SD-topp till Dalarna - IRM uppmanar alla dalmasar och dalkullor att protestera

Written by Henrik Johansson

Under nästan en månads tid har vi dalmasar/kullor fått skämmas över de SD-politiker som representerar Dalarna i våra kommuner, landsting och riksdag.

Dalarnas SD-politiker har kommit med det ena rasistiska/kvinnofientliga uttalandet efter det andra. Vi har fått höra hur SD spridit hat mot kvinnor som tagit körkort med motiveringen att man drömt att kvinnorna fått sitt körkortet betalt av kommunen. Samma kvinnor har kallats snyltare och SD-politiker har fortsatt ljuga, allt för att svartmåla våra medmänniskor. Och sist men inte minst så har man skyllt mäns våld mot kvinnor på just kvinnorna. Allt detta utan någon som helst reaktion från SD centralt.

Till råga på allt så tänker nu SD-toppen Carina Herrstedt göra en turné i Dalarna för att sprida SD:s rasistiska smörja.

Är det här något vi dalmas tänker låta gå obemärkt förbi utan protest? Nej, det hoppas vi verkligen inte! Därför uppmanar vi nu till fredliga och demokratiska protester mot SD:s rasism/kvinnohat.

Vi tänker oss partipolitiskt obundna protester som går ut på att vända SD ryggen, men också att vi gör ett gäng med skyltar. Dessa skyltar kan till exempel innehålla citat av SD-politiker liknande den här nedan:

Nu behöver det inte stå källa, även om vi blev väldigt stolta över skyltens källhänvisning. Det viktiga är att vi visar upp vad SD-politiker säger om våra medmänniskor. Kommer man till platsen för att hylla SD så ska man också få veta vad SD är för typ av parti.

Så upp till kamp alla antirasistiska dalmasar/kullor, nu säger vi som vi gjorde till dansken under slaget vid Brunnbäck 1521, hit men inte längre!

Mvh en stolt dalmas

[OBS! Ingen SD-politiker kom till skada vid tillverkningen av denna lokalhistoriska liknelse och vi manar endast till fredlig kamp mot rasism]

Tid och plats för Herrstedts besök:

Fredagen den 18 Juli.

Borlänge Norra sidan av Kupolen ca kl 11,30

Säter Torget ca kl 14,00

Avesta gågatan utanför gallerian ca kl 16,30

 


Stötta vår verksamhet