Granskning

SD reagera på mörkning av sexuella övergrepp - fula kossor som haft en våt dröm

Vi på IRM hade en tanke om att sammanställa reaktionerna på avslöjandet att SD mörkat sexuella övergrepp inom partiet och lagt skulden på offret genom att ifrågasätta deras livsstil. I vår enfald trodde vi att åtminstone ett par politiker reagerat negativt mot SD:s agerande, men icke sa nicke. Vi gjorde en sökning bland de hundratals politiker vi har åtkomst till, men inte en enda hade reagerat mot SD:s agerande. Alltså noll, 0, zero, ingen. Det vi däremot fann var fotsoldater och några förtroendevalda som uppmanade till mer smutskastning av kvinnorna. 

640

Bild från Expressen

Bilden ovan är från SD:s säkerhetsavdelning och upprättades mot Emma Sandkvist efter att hon rapporterat om övergrepp i partiet. När IRM granskar reaktionerna bland förtroendevalda och fotsoldater så fortsätter det i samma still som hos riksorganisationen. Både Hanna Wigh och Emma Sandkvist pekas ut som lögnare, infiltratörer och ”för fula” för att få ligga. Bilderna är tagna från SD-vänliga och SD-nära grupper:

fula kossa för ful kjell smutskasta henne ursäkt för asylsökanden

Men det är alltså inte bara SD:s fotsoldater som reagerar. Även förtroendevalda, kandidater och före detta politiker skriver om Wigh och Sandkvist:

Mari L

Mari Lorents ledamot i SD Tidaholm

Ingela Karlsson kandiderade i kommunvalet för SD

Ingela Karlsson kandiderade i kommunvalet för SD

danfjord

Marianne Danfjorden(använder flera alias) tidigare SD Gotland

IRM vill vara tydliga med att detta beteende inte är något exklusivt för SD. Att lägga skulden på offret är något som finns i hela samhället. Det som får en att rycka på ögonbrynen är snarare att INGEN inom SD ger kvinnorna sitt stöd.


Stötta vår verksamhet
  • 1.4K
    Delningar