Granskning

Sverigedemokratiskt vallöfte - tvinga på alla svenska barn kristendom i skolan

Sista tiden har varit kaotisk för Sverigedemokraterna lokalt och centralt. Förra veckan kunde vi avslöja hur en SD-ordförande förklarade att ridning inte var en idrott då den - enligt honom - inte kräver en fysisk prestation. Igår kunde Aftonbladet avslöja att ett toppnamn inom SD stod anklagad för våldtäkt, något man försökt mörka genom att radera personens namn från alla SD-hemsidor.  En hektisk period för SD helt enkelt, men det slutar inte här.

Idag kan IRM avslöja att Sverigedemokraterna kommit med ett gäng med nya vallöften inför kyrkovalet i höst. Bland annat vill man tvinga alla Sveriges barn att lära sig konfessionell kristendom i skolan.

Det är i ett valmanifest skrivet av Mirjam Hedman, kandidat till kyrkovalet, som man kan läsa vad SD tänker göra om de kommer till makten i kyrkan:

OBS! Nu har SD tagit bort text från sin hemsida, men vi har den sparad.

Vi önskar att Sverige även i fortsättningen skall vara ett kristet land. Vi har därför som uttalat mål att stärka kyrkan och kristendomens ställning i det svenska samhället. I förlängningen menar vi att kristendomsundervisningen och den kristna ordningen [Fridens Gud (Fil 4:9)] skall återinföras samt att det skall få förekomma konfessionella inslag i undervisning också utanför kristendomsundervisningen. Skolor med en kristen livssyn ser vi som en självklarhet.

Då kanske ni undrar: ”Men vi som är ateister eller av annan trosuppfattning då? Vad händer med oss?”. Låt oss se vad Hedman har att säga om er:

Peka på ett land, en regim eller ett samhällsbygge som det gått väl för som förnekat Gud och Jesus. Istället präglas dessa ”experimentbyggen” [ateism/sekularism, socialism/kommunism och islam/islamism] av ständiga oroligheter. Vi i Sverige tvingas nu ta emot de flyktingströmmar dessa oroligheter genererar. Konsekvensen har blivit att även vi nu hamnat i samma turbulens.

[…]

Nu har kyrkorummet öppnats upp också för muslimer. Detta är det slutgiltiga förfallet.

[…]

För landets överlevnad måste vi få kunskap om islam. Vad innebär denna religion? Har vi samma Gud? Går det att förenas bara i Gamla Testamentet? Med Judarna kan vi förenas därför att de har en särställning. Med muslimen går det inte att förenas för de har hedersmord. Vad innebär hedersmord? Hämnd! Vad säger Fridens Gud?

[…]

Fädernas Kyrka står på barnens sida och anser att familjen är samhällets ryggrad och grunden för barnens uppfostran.  Vi är emot adoption för homosexuella, emot att samhället bekostar insemination av ensamstående och homosexuella. Vi är för att personer som anses behöva byta kön också skall underkasta sig sterilisering. Vi anser att män inte föder barn. [Tit 3:e]

Det var ord och inga visor från Hedman och Sverigedemokraterna. Men självfallet har Hedman även en lösning för oss otrogna hundar:

Kristus är huvudet och samhället bör visa respekt för den ordning och demokrati som finns i den ursprungliga kyrkordningen med läraren som undervisaren. Civil olydnad får man bukt med genom rätt undervisning om herrens ordning.

Mår du dåligt av andra skäl så är lösningen även här gud:

Istället för att ge olyckliga och deprimerade människor olika typer av lyckopiller bör samhället istället släppa fram Kyrkan och Israels Gud med dess framtidshopp och under. För Gud bekräftar sitt sanna ord med under och tecken. Tag bort ”tiondet” från landstingen och ge det istället till Herrens Hus så att Gud kan välsigna och hjälpa vår nation. [Mal 3:8-12]

Här säger alltså Hedman att vi ska ta bort landstingsskatten och istället ge pengarna till kyrkan. Sjukvård är tydligen inget man behöver så länge man har kyrkans välsignelse…

Till sist får vi exempel på civil olydnad och andra saker man inte ska syssla med i kyrkan:

Ett exempel på en missriktad civil olydnad är då kyrkans anställda på arbetstid ägnar sig åt att gömma personer som uppehåller sig illegalt i Sverige. Detta är ett exempel på kristen omognad där man stryker alla medhårs i sin allmänneliga kärlek. Man tänker då inte på Guds ordning och rätt i samhället. Ett folk bör fråga sin Gud om sitt eget lands angelägenheter och genom bön be för sitt eget lands överhet. Man skall inte överge sitt land utan bedja på plats. Den välsignelse som Gud har gett oss för våra Fäders böner skall inte ätas upp av främlingar med en annan Gud än den Sanne Ende Levande Guden.

[…]

År 2000 skildes Svenska Kyrkan och Staten åt. Detta blev möjligt på grund av att kyrkolagen ändrades av den dåvarande regeringen. Innan separationen blev ett faktum hade dåvarande ärkebiskopen KG Hammar redan inlett förfallet genom att år 1998 tillåta utställningen Ecce Homo på heliga platser, varvid dessa besudlades. 

Nu var tanken att vi skulle skriva något lustigt såhär i slutet, men skrattet fastnar i halsen när man läser vad SD vill med Sverige och kyrkan. SD:s vallöften låter mer som en islamistisk eller annan valfri religiös diktatur än det Sverige vi känner och älskar. Än en gång har SD visat att man har mer gemensamt med religiösa fundamentalister och antidemokratiska krafter än medelsvensson.

 

 

 

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 11
    Delningar