Granskning

IRM decimerar riksdagsledamot(SD) blogginlägg - 98% är vilda spekulationer och lögner

SD:s riksdagsledamot Thoralf Alfsson har fått för sig att ”gräva” i hur mycket ensamkommande flyktingbarn reser efter det att de fått permanent uppehållstillstånd. IRM la fredagsmyset på hyllan, kastade några getögon på Alfssons inlägg och kunde ganska fort konstatera att texten kan liknas vid en ballong av spekulationer och ”kansken”. Vi tog oss sedan friheten att stryka över det långsökta bruset för bland stoffet hitta det som faktiskt är sant. Det vi kom fram till är helt galet. Ta ett stadigt tag i närmaste tapetflärp för nu åker vi. Text inom parentes är vår kommentar:


Som om inte mitt blogginlägg igår vore nog berättade en annan person i Kalmar för mig att ensamkommande barn i Kalmar som fått permanenta uppehållstillstånd åker tillbaka till hemlandet så fort de fått PUT. Personen som berättade detta jobbade med ensamkommande barn i Kalmar kommun. (En ”annan person” har berättat detta för Alfsson. En vattentät källa. Not.)

Dessa ensamkommande barn kostar alltså samhället närmare 1 miljon kronor/år och barn och vi beviljar dessa barn uppehållstillstånd på deras egna berättelser och utan några dokument i de flesta fall. Det första de gör när det fått PUT är att åka tillbaka till hemlandet de flytt ifrån eller till ett grannland. Helt makalöst! (I de flesta fall. Vi hittar ingen källa på varken siffran ”1 miljon” eller att barnen skulle åka hem direkt efter att de fått PUT.)

Jag mejlade ansvarig på Kalmar kommun Margit Lindholm Johansson för att få en dementi på detta eller en bekräftelse. Detta svar fick jag.

Mina följdfrågor har hon dock valt att inte svara på. (Kommer kanske efter helgen med tanke på att många är lediga torsdagen och fredagen)

Kalmar kommun och Migrationsverket är uppenbarligen helt medvetna om att dessa resor genomförs. Kalmar kommun säger sig inte betala för dessa resor men någon gör det uppenbarligen. Dessa ensamkommande barn har ju inga egna inkomster då de går i skolan. (Spekulation, barnen kanske har börjat jobbat, kvinnan svarar inte på frågan om deras sökande börjar i direkt anslutning till PUTJag är övertygad om att vi skattebetalare betalar dessa resor och deras uppehälle i hemländerna på det ena eller andra sättet. De har säkert ”gode män” som är uppfinningsrika på att få ut så mycket pengar som möjligt från samhället. (Vilda spekulationer)

Jag påstår att ingen egentligen vet vilket som är dessa ensamkommande barns hemländer. Vad de uppgivet till Migrationsverket i sin asylansökan behöver inte vara sanna uppgifter. Det finns ju en anledning till att inga id-handlingar uppvisas i 95 fall av 100 av asylsökande. Därför kan ingen avgöra om de åker tillbaka till ett grannland eller om det i verkligheten är hemlandet.(Vilda spekulationer, inga källor och grova generaliseringar) De ensamkommande barnen åker i varje fall uppenbarligen hem till ”tjocka släkten” i vissa fall. Vilket ansvarig person inom Kalmar kommun bekräftar. Jag gissar att några få kan vara ganska många. (Thoralf ”gissar” i sista meningen.)

Ännu ett bevis på vår naiva inställning till hela asylhanteringen och den största anledningen till att så många personer söker asyl i Sverige. Hur kan ansvariga personer på Migrationsverket och regeringen och framförallt inom 7-klövern vara så fullständigt naiva och slösaktiga med svenska skattemedel. Det är minst sagt horribelt! (Konstig slutsats att säga att något bevisats baserat på gissningar, ”en annan person” och siffror utan källor.)


IRM kan helt enkelt efter att ha vaskat lite i texten ovan lägga fram chockerande fakta som kommer ruska på själva världens grundvalar, kasta internationella rymdstationen ISS ur sin bana och få halva historiens gudar att stå på huvudet i ren amazement. Thoralf har nämligen kommit fram till att:

  1. Thoralf Alfsson mejlade ansvarig på Kalmar kommun Margit Lindholm Johansson för att få en dementi eller en bekräftelse.

  2. Thoralf får reda på att Kalmar kommun uppenbarligen är helt medvetna om att ”några få” resor genomförts.

  3. Tydligen åker de ensamkommande barnen hem till släkten i vissa fall. Vilket ansvarig person inom Kalmar kommun bekräftar.

Mind blown.

Och för att vara extra tydlig så kommer här Alfssons inlägg som det borde sett ut:

Jag mejlade ansvarig på Kalmar kommun Margit Lindholm Johansson för att få en dementi på detta eller en bekräftelse. Detta svar fick jag.

Kalmar kommun är uppenbarligen helt medvetna om att dessa resor genomförs. De ensamkommande barnen åker i varje fall uppenbarligen hem till ”tjocka släkten” i vissa fall. Vilket ansvarig person inom Kalmar kommun bekräftar.

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela